Våra råvaror

På Felix lägger vi stor omsorg vid val av råvaror. Vår ambition är att laga god mat utan konstigheter. Vi ställer höga krav på våra råvaruleverantörer och har länge strävat efter att använda så få tillsatser som möjligt, även om vissa behövs för att garantera matsäkerhet och kvalitet. Redan idag väljer vi bort många av de tillsatser som Livsmedelsverket godkänner och en hel del av de vi trots allt använder är vanligt förekommande i köket hemma.

Vi använder svenskodlat i så stor utsträckning som möjligt eftersom vi vill värna om de svenska arbetstillfällena och det svenska jordbruket. Dessutom är närodlad och närproducerad mat en otroligt viktig del av att värna om vår miljö. Vi ställer alltid höga krav på alla våra råvaror – oavsett vilken gård, bärbuske, åker eller vilket grönsaksland de kommer ifrån.

Felix historia började med just inlagda gurkor och över 80 år senare är det fortfarande en grönsak som våra hjärtan klappar lite extra för.

I snart sjuttio år har potatis varit en av våra viktigaste råvaror på Felix. Allt började när Felix fick i uppdrag av svenska försvaret att ta fram ett potatispulver att göra mos av. 

På Felix har vi arbetat med rödbetor sedan 1950-talet och vi har därför lång och gedigen erfarenhet av odling och inläggning av rödbetor

Våra tomater kommer till största del från Spanien, där det finns ett stort kunnande och en lång historik i odlande av solmogna tomater.

Svenskt kött och mejeri

På Felix arbetar vi kontinuerligt med att använda oss utav svenska råvaror i så hög utsträckning som möjligt. Det gäller inte bara våra grönsaker, utan även kött och mejerier i många av våra produkter.