Hållbarhet

Som ett av Sveriges största livsmedelsföretag har vi på Felix ett stort ansvar att verka mot en hållbar riktning. Vi arbetar hårt för att minska klimatpåverkan av vår produktionsprocess och för att ta fram mer hållbara produkter. För oss är även närproducerat, ekologiskt och vegetariskt viktigt i vårt hållbarhetsarbete. 

Här kan du läsa om hur vi tänker kring klimatsmart- och hållbar mat, hur vi jobbar med matsvinn och spill från våra produkter eller varför inte spana in våra reportage om våra odlare och hur de jobbar med råvaror från svenska gårdar. Är du sugen på en god och hållbar måltid hittar du alla Felix produkter här. Är du dessutom sugen på att välja ett grönt alternativ till middagsbordet hittar du våra vegetariska produkter och rätter här.

Maten vi äter påverkar klimatet och den globala uppvärmningen. Felix har ett ansvar att öka förståelsen för hur vår mat påverkar klimatet och informera om våra produkters klimatpåverkan så att alla kan göra medvetna val. 

Att äta hållbar mat har blivit allt viktigare för många svenskar och en självklarhet för oss på Felix. Vår mat produceras runt om i Sverige: i Eslöv, Tollarp, Vansbro, Kumla och Fågelmara.

Vi på Felix lägger stor omsorg vid val av råvaror. Vår ambition är att laga god mat utan konstigheter.

Att odla grönsaker är ett sätt att leva och tänka på. Trots olika traditioner och tillvägagångssätt finns det en sak som förenar våra lokala odlare och samarbetspartners: kärleken till den svenska maten.

Vi gör det lättare att välja rätt!

Felix har ett ansvar att öka förståelsen för hur vår mat påverkar klimatet och informera om våra produkters klimatpåverkan. Genom att redovisa alla våra produkters klimatavtryck hoppas vi göra det lättare för fler att välja klimatsmart mat och att äta mer hållbart. 

Vårt breda sortiment av hållbara och hälsosamma produkter gör det lätt att välja rätt i vardagen utan att för den saken välja bort mat som smakar gott. Vi arbetar med hela värdekedjan och tänker på miljön i allt vi gör från transport- och matsvinnsoptimering till att utveckla förpackningar som är enkla att återvinna.