Tillagat i Sverige​

Sedan Herbert Felix började tillaga inlagda gurkor i Eslöv 1939 har Felix haft en stark förankring till lokal produktion. Vi använder så mycket svenska råvaror som möjligt och önskar vara en viktig samhällsaktör både genom att erbjuda god, hållbar och tillgänglig vardagsmat, men också värna om en levande svensk landsbygd, svenska arbetstillfällen och ett hållbart svenskt jordbruk. 

Vi får Sverige
att leva

Största delen av Felix produkter tillagas på olika ställen runt om i Sverige: våra fabriker ligger i Eslöv, Tollarp, Vansbro, Kumla och Fågelmara. Vi har ett gott och viktigt samarbete med våra lokala odlare och samarbetspartners. 

Vår produktutveckling sker i våra provkök i Malmö och all vår design- och kommunikationsutveckling sker i Sverige, för att på så vis säkerställa att vi lever upp till vår vision om att erbjuda Sveriges godaste och mest hållbara vardagsmat för alla.

Traktor på grönt fält en sommardag
Män sittandes på huk på ett fält med gurkor.

Hållbar produktion

Att vara återhållsamma med jordens resurser är viktigt och vi arbetar kontinuerligt för en hållbar och klimatsmart matproduktion. Här är några exempel på vad vi gör:

  • För att minska vårt klimatavtryck och få en hållbar produktion i hela produktionskedjan använder vi förnyelsebar el i våra fabriker. Detta sker med hjälp av ursprungsgarantier från Orklas egna vattenkraftverk i Norge.
  • Även om vattentillgången oftast är god så blir det ibland brist på färskvatten även i Sverige. Därför arbetar vi ständigt för att hushålla med vatten vid vår tillverkning och i Kumla har vi tex gjort slutna vattenkretsar i vår process.
  • 2011 ersattes certifierad palmolja med rapsolja för fritering och stekning av potatisköttbullar och Krögarpytt®.
    Genom att istället använda huvudsakligen svensk rapsolja minskar vi transporterna, stödjer det närodlade och förutom att det är en mer hållbar produktion får vi dessutom en nyttigare produkt.
  • När det kommer till all tomatråvara i vår ketchup, tomatpuré och chilisås så är den klimatsmart odlad i södra Europa.
Barn som äter spagetti
Grönsaker, lök, broccoli

Matsvinn

För oss på Felix är minskat matsvinn en viktig fråga. 25% av människans klimatpåverkan orsakas av livsmedlens värdekedja, och nästan en tredjedel av värdens jordbruksareal används till att producera mat som blir avfall. Därför är minskat matsvinn en mycket viktig miljöfråga.

Redan 1939 när Felix började producera inlagda gurkor var matsvinnstänket i fokus, det är vår Bostongurka bevis på. Idag arbetar vi aktivt med att ta tillvara på spill från produktionen och använder det i olika syften. 

Degspill från våra pajer i Vansbro tas tillvara och ges som föda till lokala djuruppfödare. Äppelskal och kärnhus kör vi till en bonde i närheten som ger det till sina kor.

När vi tillagar potatismos eller pommes frites så är det många potatisar som skalas och det blir mycket potatisskal över. Skalen används till att göra biogas som går till uppvärmning av bostäder men också bränsle till bilar. En del av skalen används också som djurfoder. 

Spilltank på ketchup-produktionen i Fågelmara gör att ingen ketchup går till spillo och undviker vattenreningsbehov. Sist men inte minst måste vi lyfta all vår fryst färdigmat som är ett hållbart alternativ då de har effektiv produktion och minskar matsvinn.

Händer som håller i jordiga potatisar.

Information om vår behandling av personuppgifter om konsumenter

Medlemsinformation

Medlemsvillkor & Klubbregler för Klubb Felix

Genom att bli medlem i Klubb Felix godkänner du dessa villkor.

1. Allmänt

Arrangör och ägare av klubben:
Orkla Foods Sverige AB
Box 4249
203 13 Malmö

2. Medlemskap:

För att kunna bli medlem i Klubb Felix måste du vara folkbokförd i Sverige samt vara minst 16 år fyllda.

Medlemskapet är personligt och får ej överlåtas. Det är ej tillåtet att inneha flera konton i Klubb Felix. Arrangören har rätt att dra in eller avsluta dina medlemskap vid misstanke om att du har flera konton. Medlemskapet är begränsat till privatpersoner och är ej öppet för företag. För att bli medlem måste du ha en aktuell och giltig e-postadress.

Medlemskapet i Klubb Felix är kostnadsfritt och du behöver inte köpa något för att bli medlem. Du kan avsluta ditt medlemskap när du vill, detta gör du genom att skicka en förfrågan om att avsluta ditt konto till klubbfelix@felix.se. Om du avslutar ditt medlemskap förlorar du de poäng som du har samlat in, samt de eventuella kuponger som finns under ”Mina kuponger” som inloggad på Klubb Felix.

Det datum då du loggar in första gången och får dina 10 välkomstpoäng, kommer att utgöra ”Startdatumet” för ditt Medlemsår. Medlemsåret är de tolv (12) månader som följer efter Startdatumet varje år. Under medlemsårets 12 månader samlar du poäng och blir belönad på de poängnivåer som triggar kuponger. Efter 12 månader nollställs ditt poängsaldo och du får påbörja en ny resa mot gratisrätter och rabattkuponger i Klubb Felix. Tidpunkten då du loggar in igen och får dina nya 10 välkomstpoäng utgör ditt nya ”Startdatum” och ett nytt medlemsår sätter igång.

3. Om Klubb Felix

Klubb Felix är en klubb för allt det goda. Ju mer du gillar Felix, desto mer Felix får du – när du samlar poäng.

Du kan endast tjäna poäng genom att som inloggad registrera en kod eller utföra andra poänggenererande aktiviteter i enlighet med den information som Klubb Felix då och då går ut med. Koden du registrerar hittar du på insidan av våra frysta enportionsrätter, vilket innebär att du behöver köpa våra produkter och registrera koderna för att få poäng. Poängen som du tjänar in är personliga och kan inte överföras till en annan person eller medlem. Du kan när som helst se ditt poängsaldo genom att logga in och besöka ”Mina poäng”.

När du blir medlem bjuder vi på dina första 10 poäng. Därefter behöver du registrera ytterligare 9 koder (90 poäng) för att nå upp till 100 poäng och trigga en gratisrätt; du får alltså den 10:e rätten gratis.

Eftersom det ingår en kod i din gratisrätt så bjuder vi på 10 poäng igen – därefter får du registrera ytterligare 9 koder (90 poäng) för att trigga ytterligare en gratisrätt. Osv, osv.

Utöver att du får gratisrätter efter varje uppnådd 100 poäng (dvs 10 registrerade koder) får du dessutom bonusrabatter längs vägen i form av digitala kuponger. Vilka bonusrabatter och poängnivåer detta gäller kan du ta del av på felix.se/klubbfelix/poängsystem.

4. Registrera kod

När du registrerar en kod får du poäng i Klubb Felix. Den unika koden finns tryckt på insidan av produktförpackningen på Felix frysta enportionsrätter. Du måste alltså köpa Felix enportionsrätter för att komma åt koden och få poäng. Koden består av 9 tecken och kan innehålla både siffror och bokstäver. Du registrerar koden som inloggad på Klubb Felix. Varje kod kan endast registreras en gång. För varje lyckad registrering får du 10 poäng.

5. Kuponger

Kupongerna i Klubb Felix är digitala och triggas automatiskt på sidan ”Mina kuponger”, i samband med att du uppnår en poängnivå som ger kupong. Kupongerna består av en unik sifferkod samt en QR-kod, det är en av dessa koder som du registrerar i kassan när du löser in kupongen.

När du vill nyttja kupongen i kassan hos din matbutik är det från din kupongsida på Klubb Felix, som du scannar QR-koden eller visar upp aktiverad kupong, för att lösa in. Möjligheten till att beställa en Print-kupong eller en SMS-kupong finns inte.

Kupongen kan aktiveras upp till 3 månader efter att den har blivit tillgänglig under ”Mina kuponger” på Klubb Felix. Utöver att du får en notis som inloggad på Klubb Felix, om att kupongen finns tillgänglig i samband med att du uppnår en viss belöningsnivå – så får du dessutom ett mail som uppmärksammar att du har en tillgänglig kupong som väntar (förutsatt att du har tackat ja till kommunikation via e-post). Från det att du aktiverar din kupong är giltighetstiden 1 månad för att lösa in kupongen, därefter blir den obrukbar.

6. Ansvar och rättigheter

Du som medlem i Klubb Felix är ansvarig för all aktivitet som sker via ditt medlemskonto. Detta innebär att du också är ansvarig för att i så hög grad som möjligt se till att endast du har tillgång till dina inloggningsuppgifter, som e-postadress och lösenord, och att du förvarar dessa säkert. Vi råder dig att använda ett unikt lösenord som du inte har använt till något annat konto. Om någon obehörig kommer åt ditt lösenord eller om ditt medlemskonto utsätts för intrång rekommenderar vi att du byter lösenord snabbt eller kontaktar vår support för ytterligare hjälp.

Arrangören ansvarar inte för:

  • Direkta, indirekta eller oavsiktliga förluster till följd avregistrering eller användning av webbplatsen.
  • Virus eller annan skada på användarens dator till följd av registrering eller användning av webbplatsen – däribland överföring av material, ljud, data, text, bilder och video från webbplatsen.
  • All felaktig eller oriktig inmatning av kod.
  • Obehörig åtkomst av eller stöld, förstörelse eller förändring av koder under kampanjens gång.


Ändringar kring medlemsvillkor:
Arrangören förbehåller sig rätten att när som helst ändra i medlemsvillkoren för Klubb Felix. Vid större ändringar som kan påverka medlemskapet väsentligt, informeras medlemmarna via e-post. När det däremot gäller mindre förändringar i klubben och dess villkor och bestämmelser, som inte påverkar medlemskapet i någon större grad, har Klubb Felix rätt att utföra dessa utan att skicka ut specifik information om uppdateringen. De uppdaterade villkoren gäller så fort de publiceras på Klubb Felix hemsida under ”Medlemsvillkor”. Vänligen håll dig uppdaterad om gällande medlemsvillkor på Klubb Felix hemsida, här finns alltid de senaste och gällande villkoren. Om du inte accepterar de nya villkoren har du alltid rätt att avsluta ditt medlemskap.