Om oss

Precis som vi på Felix vill de flesta leva mer hållbart. Men det är inte alltid så lätt. Att handla och äta hållbart känns ofta krångligt, dyrt och kanske inte som något för alla. Så tycker inte vi att det ska vara. Vi vill se ett Sverige där det inte behövs en universitetsutbildning för att veta vad som är hållbart. Där våra vardagsrätter smakar lika bra vare sig de är vegetariska eller köttbaserade. Det ska inte vara någon skillnad på att äta hållbart och gott. Med en given plats i svenskarnas hem vill vi sänka trösklarna. Vi vill göra det lätt att välja rätt och utveckla hållbar mat som funkar i vardagen. För vi tycker att hållbar mat ska vara tillgänglig för alla.

Vi vill göra hela Sverige godare.

Vår historia​

Allt började i hjärtat av Skåne!

Felix historia tar sin början redan på 1870-talet. Då startade kemisten Per Håkansson en ättiksfabrik i Eslöv för att göra det enklare för hushållen i området att göra ättiksinläggningar av sina egenodlade grönsaker. 

Med tiden ökade däremot efterfrågan på färdigkonserverade grönsaker. I slutet av 1930-talet bestämde sig ättiksfabriken för att använda sitt plötsliga överskott av ättika till att börja producera inlagd gurka. För att kunna påbörja produktionen av inlagd gurka krävdes kunskap om konservering i industriell skala.

Herbert Felix i gurkfabrik
Herbert Felix, grundare av Felix fabriker i Eslöv.

Vid samma tidpunkt hade en man vid namn Herbert Felix nyligen kommit till Sverige från dåvarande Tjeckoslovakien. Han var handlingskraftig och ambitiös och började arbeta för sin far varje ledig minut redan som ung tonåring. Släkten Felix hade nämligen sedan mitten av 1800-talet drivit ett familjeföretag vars specialitet var inlagda gurkor.   

Som äldsta son var det redan bestämt att Herbert Felix en dag skulle ta över familjens fabrik. Han fick därför så grundligt som möjligt lära sig om hur konserveringsindustrin fungerade. Men livet hade andra planer för Herbert Felix.

 

När läget i Europa blev allt mer spänt 1938 flydde Herbert Felix till Sverige och till Göteborg där hans svenska maka Kerstin kom ifrån. Genom en affärskontakt kom ättiksfabriken i Eslöv och Herbert Felix i kontakt med varandra. Han blev ansvarig för uppbyggnaden av gurkavdelningen och redan året därpå började de producera inlagda gurkor tillsammans under det nya varumärket Felix.

Herbert Felix hade fått tag på gurkfrön från Tjeckoslovakien och de första gurkfröna sattes i maj 1939. Kerstin Felix arbetade vid tidpunkten på Sveriges ambassad i Prag och lyckades genom en barndomsvän till sin make till slut få tag på den receptbok som funnits i släkten Felix i generationer. När hon sedan tog med den hem till Sverige och till Eslöv räddade hon familjens långa kunskapsarv.

 

inlagd gurka med krondil
Bord uppdukat med tallrik med pyttipanna med ägg och rödbetor, en plåt med potatisbullar med lingon, en stekpanna med köttbullar, en ugnsform med pommes.

Vår passion

Vi gör Sverige lite godare!

På Felix har grunden alltid varit kärleken till lokalt producerad mat och en vilja att förenkla vardagen. Än idag brinner vi för att göra livet lite enklare genom att fortsätta driva utvecklingen av god och hållbar mat. Vi använder oss utav närodlade råvaror, utökar vårt vegetariska utbud och utvecklar ständigt våra förpackningar till att bli så klimatsmarta som möjligt. 

Vi vill göra det lättare att välja rätt, samtidigt som vi gör Sverige lite godare!

Våra produkter

God mat utan konstigheter!

Genom åren har vi haft flera hundra olika produkter i vårt sortiment och skapat många goda stunder vid matbord runt om i Sverige. 

I dag är Felix marknadsledande inom flera produktområden och är ett av Sveriges största varumärken inom livsmedel. Vårt produktutbud spänner sig från ketchup och dressingar till inlagda gurkor, köttbullar, potatismos, paj, pyttipanna, risgröt och djupfrysta enportionsrätter. 

Allt om ketchup

Sveriges mest älskade ketchup!

Felix Ketchup är en utav våra mest populära produkter! Sedan lanseringen 1956 har vi samlat på oss mängder av rolig fakta om vår ketchup genom åren. Visste du till exempel att svenskarna är världens mest ketchupätande folk? Vi äter i snitt två kilo ketchup per person och år!

Information om vår behandling av personuppgifter om konsumenter

Medlemsinformation

Medlemsvillkor & Klubbregler för Klubb Felix

Genom att bli medlem i Klubb Felix godkänner du dessa villkor.

1. Allmänt

Arrangör och ägare av klubben:
Orkla Foods Sverige AB
Box 4249
203 13 Malmö

2. Medlemskap:

För att kunna bli medlem i Klubb Felix måste du vara folkbokförd i Sverige samt vara minst 16 år fyllda.

Medlemskapet är personligt och får ej överlåtas. Det är ej tillåtet att inneha flera konton i Klubb Felix. Arrangören har rätt att dra in eller avsluta dina medlemskap vid misstanke om att du har flera konton. Medlemskapet är begränsat till privatpersoner och är ej öppet för företag. För att bli medlem måste du ha en aktuell och giltig e-postadress.

Medlemskapet i Klubb Felix är kostnadsfritt och du behöver inte köpa något för att bli medlem. Du kan avsluta ditt medlemskap när du vill, detta gör du genom att skicka en förfrågan om att avsluta ditt konto till klubbfelix@felix.se. Om du avslutar ditt medlemskap förlorar du de poäng som du har samlat in, samt de eventuella kuponger som finns under ”Mina kuponger” som inloggad på Klubb Felix.

Det datum då du loggar in första gången och får dina 10 välkomstpoäng, kommer att utgöra ”Startdatumet” för ditt Medlemsår. Medlemsåret är de tolv (12) månader som följer efter Startdatumet varje år. Under medlemsårets 12 månader samlar du poäng och blir belönad på de poängnivåer som triggar kuponger. Efter 12 månader nollställs ditt poängsaldo och du får påbörja en ny resa mot gratisrätter och rabattkuponger i Klubb Felix. Tidpunkten då du loggar in igen och får dina nya 10 välkomstpoäng utgör ditt nya ”Startdatum” och ett nytt medlemsår sätter igång.

3. Om Klubb Felix

Klubb Felix är en klubb för allt det goda. Ju mer du gillar Felix, desto mer Felix får du – när du samlar poäng.

Du kan endast tjäna poäng genom att som inloggad registrera en kod eller utföra andra poänggenererande aktiviteter i enlighet med den information som Klubb Felix då och då går ut med. Koden du registrerar hittar du på insidan av våra frysta enportionsrätter, vilket innebär att du behöver köpa våra produkter och registrera koderna för att få poäng. Poängen som du tjänar in är personliga och kan inte överföras till en annan person eller medlem. Du kan när som helst se ditt poängsaldo genom att logga in och besöka ”Mina poäng”.

När du blir medlem bjuder vi på dina första 10 poäng. Därefter behöver du registrera ytterligare 9 koder (90 poäng) för att nå upp till 100 poäng och trigga en gratisrätt; du får alltså den 10:e rätten gratis.

Eftersom det ingår en kod i din gratisrätt så bjuder vi på 10 poäng igen – därefter får du registrera ytterligare 9 koder (90 poäng) för att trigga ytterligare en gratisrätt. Osv, osv.

Utöver att du får gratisrätter efter varje uppnådd 100 poäng (dvs 10 registrerade koder) får du dessutom bonusrabatter längs vägen i form av digitala kuponger. Vilka bonusrabatter och poängnivåer detta gäller kan du ta del av på felix.se/klubbfelix/poängsystem.

4. Registrera kod

När du registrerar en kod får du poäng i Klubb Felix. Den unika koden finns tryckt på insidan av produktförpackningen på Felix frysta enportionsrätter. Du måste alltså köpa Felix enportionsrätter för att komma åt koden och få poäng. Koden består av 9 tecken och kan innehålla både siffror och bokstäver. Du registrerar koden som inloggad på Klubb Felix. Varje kod kan endast registreras en gång. För varje lyckad registrering får du 10 poäng.

5. Kuponger

Kupongerna i Klubb Felix är digitala och triggas automatiskt på sidan ”Mina kuponger”, i samband med att du uppnår en poängnivå som ger kupong. Kupongerna består av en unik sifferkod samt en QR-kod, det är en av dessa koder som du registrerar i kassan när du löser in kupongen.

När du vill nyttja kupongen i kassan hos din matbutik är det från din kupongsida på Klubb Felix, som du scannar QR-koden eller visar upp aktiverad kupong, för att lösa in. Möjligheten till att beställa en Print-kupong eller en SMS-kupong finns inte.

Kupongen kan aktiveras upp till 3 månader efter att den har blivit tillgänglig under ”Mina kuponger” på Klubb Felix. Utöver att du får en notis som inloggad på Klubb Felix, om att kupongen finns tillgänglig i samband med att du uppnår en viss belöningsnivå – så får du dessutom ett mail som uppmärksammar att du har en tillgänglig kupong som väntar (förutsatt att du har tackat ja till kommunikation via e-post). Från det att du aktiverar din kupong är giltighetstiden 1 månad för att lösa in kupongen, därefter blir den obrukbar.

6. Ansvar och rättigheter

Du som medlem i Klubb Felix är ansvarig för all aktivitet som sker via ditt medlemskonto. Detta innebär att du också är ansvarig för att i så hög grad som möjligt se till att endast du har tillgång till dina inloggningsuppgifter, som e-postadress och lösenord, och att du förvarar dessa säkert. Vi råder dig att använda ett unikt lösenord som du inte har använt till något annat konto. Om någon obehörig kommer åt ditt lösenord eller om ditt medlemskonto utsätts för intrång rekommenderar vi att du byter lösenord snabbt eller kontaktar vår support för ytterligare hjälp.

Arrangören ansvarar inte för:

  • Direkta, indirekta eller oavsiktliga förluster till följd avregistrering eller användning av webbplatsen.
  • Virus eller annan skada på användarens dator till följd av registrering eller användning av webbplatsen – däribland överföring av material, ljud, data, text, bilder och video från webbplatsen.
  • All felaktig eller oriktig inmatning av kod.
  • Obehörig åtkomst av eller stöld, förstörelse eller förändring av koder under kampanjens gång.


Ändringar kring medlemsvillkor:
Arrangören förbehåller sig rätten att när som helst ändra i medlemsvillkoren för Klubb Felix. Vid större ändringar som kan påverka medlemskapet väsentligt, informeras medlemmarna via e-post. När det däremot gäller mindre förändringar i klubben och dess villkor och bestämmelser, som inte påverkar medlemskapet i någon större grad, har Klubb Felix rätt att utföra dessa utan att skicka ut specifik information om uppdateringen. De uppdaterade villkoren gäller så fort de publiceras på Klubb Felix hemsida under ”Medlemsvillkor”. Vänligen håll dig uppdaterad om gällande medlemsvillkor på Klubb Felix hemsida, här finns alltid de senaste och gällande villkoren. Om du inte accepterar de nya villkoren har du alltid rätt att avsluta ditt medlemskap.