Gör hela Sverige godare

Precis som vi på Felix vill de flesta leva mer hållbart. Men det är inte alltid så lätt. Att handla och äta hållbart känns ofta krångligt, dyrt och kanske inte som något för alla. Så tycker inte vi att det ska vara. Vi vill se ett Sverige där det inte behövs en universitetsutbildning för att veta vad som är hållbart. Där våra vardagsrätter smakar lika bra vare sig de är vegetariska eller köttbaserade. Det ska inte vara någon skillnad på att äta hållbart och gott. Med en given plats i svenskarnas hem vill vi sänka trösklarna. Vi vill göra det lätt att välja rätt och utveckla hållbar mat som funkar i vardagen. För vi tycker att hållbar mat ska vara tillgänglig för alla.

Vi vill göra hela Sverige godare.

Vi gör det lättare att välja rätt

Som en del av många svenskars vardag har vi möjlighet att hjälpa fler konsumenter att göra enkla hållbara matval.

Läs mer om hållbara matval

Vi utvecklar godare vardagsmat

Genom att ständigt innovera kring våra produkter ser vi till att det inte är någon skillnad på smakrik och hållbar mat.

Läs mer om hur vi gör

Vi får Sverige att leva

Tillsammans med alla delar av mat-Sverige ser vi till att matproduktionen fortsätter att utvecklas på ett vis som är positivt för alla.

Läs mer om vårt arbete

Svenskodlat och svenskproducerat

Vi på Felix lägger stor omsorg vid val av råvaror. Vi använder svenskodlat i så stor utsträckning som möjligt eftersom vi vill värna om de svenska arbetstillfällena och det svenska jordbruket. Vi ställer alltid höga krav på alla våra råvaror. Oavsett vilken gård, bärbuske, åker eller vilket grönsaksland de kommer ifrån. Maten producerar vi runt om i Sverige. Våra fabriker ligger i Eslöv, Tollarp, Vansbro, Kumla och Fågelmara.

Läs mer om våra odlare
Bonde på stort fält
Rödbetor i knippe -Felix

Felix gillar ekologiskt

Vi vill bidra till bättre miljö och en bättre framtid för vår planet och alla som bor på den. Vi vill att det ska finnas alternativ för dig som vill äta ekologiskt, vare sig det beror på miljö- eller hälsoskäl. Våra ekologiska produkter har hög naturlig kvalitet och smakar alltid lika gott som de icke-ekologiska.

Vegetariskt – gott och klimatsmart!

Vi på Felix vill underlätta för människor att göra bra och hållbara matval. Därför tycker vi att vegetarisk mat är ett viktigt och spännande område och vi arbetar hela tiden med ta fram nya mer hälsosamma rätter med liten klimatpåverkan.

För oss står den goda smaken i fokus, och för att en vegetarisk rätt ska bli både smakrik, hälsosam och mättande krävs lite extra omtanke vid val av råvaror och tillagning. Det har vi tagit hand om. Med Felix vegetariska alternativ blir det därför enklare och godare att välja vegetariskt – när du än känner för det.

broccoli, grönkål och sparris -felix
Odlare som håller gurkor -Felix

Felix noga utvalda råvaror

Vår ambition på Felix är att laga god mat utan konstigheter. Vi ställer höga krav på våra råvaruleverantörer och vi har länge strävat efter att använda så få tillsatser som bara möjligt, även om vissa behövs för att garantera matsäkerhet och kvalitet. Redan idag väljer vi bort många av de tillsatser som Livsmedelsverket godkänner och en hel del av de vi trots allt använder är vanligt förekommande i köket hemma.