Gör hela Sverige godare

Precis som vi på Felix vill de flesta leva mer hållbart. Men det är inte alltid så lätt. Att handla och äta hållbart känns ofta krångligt, dyrt och kanske inte som något för alla. Så tycker inte vi att det ska vara. Vi vill se ett Sverige där det inte behövs en universitetsutbildning för att veta vad som är hållbart. Där våra vardagsrätter smakar lika bra vare sig de är vegetariska eller köttbaserade. Det ska inte vara någon skillnad på att äta hållbart och gott. Med en given plats i svenskarnas hem vill vi sänka trösklarna. Vi vill göra det lätt att välja rätt och utveckla hållbar mat som funkar i vardagen. För vi tycker att hållbar mat ska vara tillgänglig för alla.

Vi vill göra hela Sverige godare.

Vi gör det lättare att välja rätt

Som en del av många svenskars vardag har vi möjlighet att hjälpa fler konsumenter att göra enkla hållbara matval.

Läs mer om hållbara matval

Vi utvecklar godare vardagsmat

Genom att ständigt innovera kring våra produkter ser vi till att det inte är någon skillnad på smakrik och hållbar mat.

Läs mer om hur vi gör

Vi får Sverige att leva

Tillsammans med alla delar av mat-Sverige ser vi till att matproduktionen fortsätter att utvecklas på ett vis som är positivt för alla.

Läs mer om vårt arbete

En svensk mathistoria

Felix historia tar oss tillbaka till den skånska landsbygden tidigt 1870-tal. Närmare bestämt Eslöv, där en liten fabrik hade börjat framställa ättiksprit så att familjerna och hushållen i trakten skulle kunna göra ättiksinläggningar på sina egenodlade gurkor och rödbetor.
Läs mer om Felix historia från inlagda gurkor till ett flertal Svenska klassiker.

En svensk mathistoria
Historiska bilder från Felix