Allt om ketchup

Tro det eller ej, men svenskarna är faktiskt världens mest ketchupätande folk! Vi äter hela två kilo per person och år och det är inte svårt att förstå varför – ketchup är ett tillbehör som passar till det mesta. Felix ketchup är Sveriges mest älskade ketchup och en av våra mest populära produkter. Den tillverkas av klimatsmart odlade tomater som fått mogna under solens strålar i södra Europa. Läs mer här om hur odling till flaska går till!

Här har vi samlat all möjlig rolig och intressant fakta om vår tomatketchup!

Felix ketchup genom tiderna

En älskad klassiker!

Felix tomatketchup lanserades 1956. Då var vi först på marknaden med sälja ketchup i plastflaska. Från början förvarades nämligen ketchup i glasflaska, vilket var otympligt och gjorde det svårt att få ut ketchupen – antingen kom det för mycket eller inget alls. Eftersom det var enkelt att portionera ut Felix ketchup i precis rätt mängd på rätt ställe blev den snabbt en succé. På bara ett år var vi marknadsledande i Sverige. Det är en position vi håller än idag och som vi är väldigt stolta över!

Felix tomatketchups sortiment.

 

Vi arbetar ständigt med att utveckla Felix tomatketchup. Dagens ketchup är tillagad i Fågelmara i Sverige, har en hållbar förpackning och innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser. 

I vårt sortiment har vi inte mindre än sex olika ketchupsorter. Oavsett om du gillar osötat, ekologiskt eller chilismak, så vill vi nästan lova att du kan hitta en favorit bland våra olika ketchupsorter. De är alla gjorda på samma välsmakande, solmogna tomater, men kryddas sedan olika beroende på om det till exempel ska bli en ketchup med mindre socker och salt eller en pepparketchup. 

Original, Mindre socker eller Osötad
- Vad är skillnaden?

Alla har olika önskemål kring innehåll och smak. Därför har vi tagit fram en ketchup för varje behov.
I vår nyhet Osötad ketchup är allt tillsatt socker borttaget men tomaterna är fler jämfört med originalet.
Det är tomaternas naturliga sötma tillsammans med en unik blandning kryddor som ger den rätta klassiska
ketchupsmaken. Nu behöver ingen avstå familjefavoriten på grund av sockret.

Tomatketchup - Felix
Original

Sötma: 
Sötad med: Socker
Tomatpuré: 60%


Vårt originalrecept med balanserad sötma och fyllig smak från solmogna tomater. En vardagsälskling på alla svenska köksbord sedan 1959. Valet för dig som vill att din ketchup ska smaka precis så som den alltid har smakat.

Tomatketchup med mindre socker och salt - Felix
Mindre Socker & Salt

Sötma: 
Sötad med: Socker
Tomatpuré: 83%


Vill du ha en ketchup med mindre socker än Originalet men är OK med att det finns lite tillsatt socker? Då är Felix Ketchup mindre socker & mindre salt en produkt för dig. Med 83% tomat, en klassisk kryddning och 35 % mindre socker än Originalet får du en fyllig och fin smak.

Tomatketchup med stevia - Felix
Stevia

Sötma: 
Sötad med: Steviolglykosider
Tomatpuré: 85%


Felix Ketchup Stevia är valet för dig som vill ha en söt och god ketchup med så lite socker som möjligt och därför tycker att produkter med sötningsmedel är det bästa valet. Vår ketchup med stevia innehåller hela 85 % tomat (tomatpure). Sötningsmedlet steviolglykosider framställs ur växten stevia som är en växt med sitt ursprung i Sydamerika, där bladen använts i hundratals år för att bland annat ge sötma åt te.

Osötad tomatketchup - Felix
Osötad

Sötma: 
Sötad med: Inget tillsatt socker, sötningsmedel
Tomatpuré: 83%

Felix nya osötade ketchup är till för dig som vill ha en ketchup utan vare sig tillsatt socker eller sötningsmedel. Smaken är lite mindre söt men den goda ketchupsmaken är densamma! Genom att balansera övriga ingredienser och tillsätta ännu mer tomat har vi lyckats få fram en lika god ketchupsmak som Originalet men utan att tillsätta något socker eller sötningsmedel. (Endast 5,3% sockerarter från tomaterna).

40 olika recept bakom Felix osötade ketchup

Hur lagar man en helt vanlig ketchup fast osötad? Vår produktutvecklare Rebecka Eliasson som fick uppdraget insåg snart att det inte går att göra riktig ketchup om man ersätter sockret med sötma från jordgubbar, päron eller sötpotatis. Det påverkar både smaken, konsistensen och utseendet. Så hon struntade helt enkelt i det söta och koncentrerade sig på att hitta den rätta balansen av solmogna tomater och klassiska ketchupkryddor.

Över 40 recept senare var hon nöjd. Det visade sig att sockret inte alls behövdes. Nu hade hon en ketchup redo att provsmakas hemma hos helt vanliga familjer. En ketchup behöver ju ätas tillsammans med mat för att man ska veta om den smakar bra. Resultatet blev bättre än någon vågat hoppas på. 75 % inte bara gillade ketchupen, utan sa att de dessutom skulle köpa den. Och nu finns Felix osötade tomatketchup i butikerna i en hållbar förpackning med blått lock för alla ketchupälskare som vill avstå socker.

Glad tjej som håller en flaska Felix osötade ketchup
Gryta och tallrikar med spagetti och Felix delikatessköttbullar

Hållbarhet

Vi jobbar bara med leverantörer som arbetar aktivt med att kartlägga och minska växthusgasutsläppen i hela sin värdekedja från odling, transport och bearbetning av tomaterna till tomatpuré. Alla våra leverantörer lever upp till kriterier för klimatsmart odling.  

Exempelvis används alltid droppbevattning eller annan teknik för att minimera vattenförbrukningen. Vidare säkrar alla odlare att svinn av tomatskal och frön tas tillvara. Svinnet går tillbaka till jordbruket och används som djurfoder. Transporter är minimerade eftersom produktion av tomatpuré görs nära odlingarna. Sist men inte minst har ny teknik har installerats för att minska energiförbrukningen i produktionsprocessen.

Information om vår behandling av personuppgifter om konsumenter

Medlemsinformation

Medlemsvillkor & Klubbregler för Klubb Felix

Genom att bli medlem i Klubb Felix godkänner du dessa villkor.

1. Allmänt

Arrangör och ägare av klubben:
Orkla Foods Sverige AB
Box 4249
203 13 Malmö

2. Medlemskap:

För att kunna bli medlem i Klubb Felix måste du vara folkbokförd i Sverige samt vara minst 16 år fyllda.

Medlemskapet är personligt och får ej överlåtas. Det är ej tillåtet att inneha flera konton i Klubb Felix. Arrangören har rätt att dra in eller avsluta dina medlemskap vid misstanke om att du har flera konton. Medlemskapet är begränsat till privatpersoner och är ej öppet för företag. För att bli medlem måste du ha en aktuell och giltig e-postadress.

Medlemskapet i Klubb Felix är kostnadsfritt och du behöver inte köpa något för att bli medlem. Du kan avsluta ditt medlemskap när du vill, detta gör du genom att skicka en förfrågan om att avsluta ditt konto till klubbfelix@felix.se. Om du avslutar ditt medlemskap förlorar du de poäng som du har samlat in, samt de eventuella kuponger som finns under ”Mina kuponger” som inloggad på Klubb Felix.

Det datum då du loggar in första gången och får dina 10 välkomstpoäng, kommer att utgöra ”Startdatumet” för ditt Medlemsår. Medlemsåret är de tolv (12) månader som följer efter Startdatumet varje år. Under medlemsårets 12 månader samlar du poäng och blir belönad på de poängnivåer som triggar kuponger. Efter 12 månader nollställs ditt poängsaldo och du får påbörja en ny resa mot gratisrätter och rabattkuponger i Klubb Felix. Tidpunkten då du loggar in igen och får dina nya 10 välkomstpoäng utgör ditt nya ”Startdatum” och ett nytt medlemsår sätter igång.

3. Om Klubb Felix

Klubb Felix är en klubb för allt det goda. Ju mer du gillar Felix, desto mer Felix får du – när du samlar poäng.

Du kan endast tjäna poäng genom att som inloggad registrera en kod eller utföra andra poänggenererande aktiviteter i enlighet med den information som Klubb Felix då och då går ut med. Koden du registrerar hittar du på insidan av våra frysta enportionsrätter, vilket innebär att du behöver köpa våra produkter och registrera koderna för att få poäng. Poängen som du tjänar in är personliga och kan inte överföras till en annan person eller medlem. Du kan när som helst se ditt poängsaldo genom att logga in och besöka ”Mina poäng”.

När du blir medlem bjuder vi på dina första 10 poäng. Därefter behöver du registrera ytterligare 9 koder (90 poäng) för att nå upp till 100 poäng och trigga en gratisrätt; du får alltså den 10:e rätten gratis.

Eftersom det ingår en kod i din gratisrätt så bjuder vi på 10 poäng igen – därefter får du registrera ytterligare 9 koder (90 poäng) för att trigga ytterligare en gratisrätt. Osv, osv.

Utöver att du får gratisrätter efter varje uppnådd 100 poäng (dvs 10 registrerade koder) får du dessutom bonusrabatter längs vägen i form av digitala kuponger. Vilka bonusrabatter och poängnivåer detta gäller kan du ta del av på felix.se/klubbfelix/poängsystem.

4. Registrera kod

När du registrerar en kod får du poäng i Klubb Felix. Den unika koden finns tryckt på insidan av produktförpackningen på Felix frysta enportionsrätter. Du måste alltså köpa Felix enportionsrätter för att komma åt koden och få poäng. Koden består av 9 tecken och kan innehålla både siffror och bokstäver. Du registrerar koden som inloggad på Klubb Felix. Varje kod kan endast registreras en gång. För varje lyckad registrering får du 10 poäng.

5. Kuponger

Kupongerna i Klubb Felix är digitala och triggas automatiskt på sidan ”Mina kuponger”, i samband med att du uppnår en poängnivå som ger kupong. Kupongerna består av en unik sifferkod samt en QR-kod, det är en av dessa koder som du registrerar i kassan när du löser in kupongen.

När du vill nyttja kupongen i kassan hos din matbutik är det från din kupongsida på Klubb Felix, som du scannar QR-koden eller visar upp aktiverad kupong, för att lösa in. Möjligheten till att beställa en Print-kupong eller en SMS-kupong finns inte.

Kupongen kan aktiveras upp till 3 månader efter att den har blivit tillgänglig under ”Mina kuponger” på Klubb Felix. Utöver att du får en notis som inloggad på Klubb Felix, om att kupongen finns tillgänglig i samband med att du uppnår en viss belöningsnivå – så får du dessutom ett mail som uppmärksammar att du har en tillgänglig kupong som väntar (förutsatt att du har tackat ja till kommunikation via e-post). Från det att du aktiverar din kupong är giltighetstiden 1 månad för att lösa in kupongen, därefter blir den obrukbar.

6. Ansvar och rättigheter

Du som medlem i Klubb Felix är ansvarig för all aktivitet som sker via ditt medlemskonto. Detta innebär att du också är ansvarig för att i så hög grad som möjligt se till att endast du har tillgång till dina inloggningsuppgifter, som e-postadress och lösenord, och att du förvarar dessa säkert. Vi råder dig att använda ett unikt lösenord som du inte har använt till något annat konto. Om någon obehörig kommer åt ditt lösenord eller om ditt medlemskonto utsätts för intrång rekommenderar vi att du byter lösenord snabbt eller kontaktar vår support för ytterligare hjälp.

Arrangören ansvarar inte för:

  • Direkta, indirekta eller oavsiktliga förluster till följd avregistrering eller användning av webbplatsen.
  • Virus eller annan skada på användarens dator till följd av registrering eller användning av webbplatsen – däribland överföring av material, ljud, data, text, bilder och video från webbplatsen.
  • All felaktig eller oriktig inmatning av kod.
  • Obehörig åtkomst av eller stöld, förstörelse eller förändring av koder under kampanjens gång.


Ändringar kring medlemsvillkor:
Arrangören förbehåller sig rätten att när som helst ändra i medlemsvillkoren för Klubb Felix. Vid större ändringar som kan påverka medlemskapet väsentligt, informeras medlemmarna via e-post. När det däremot gäller mindre förändringar i klubben och dess villkor och bestämmelser, som inte påverkar medlemskapet i någon större grad, har Klubb Felix rätt att utföra dessa utan att skicka ut specifik information om uppdateringen. De uppdaterade villkoren gäller så fort de publiceras på Klubb Felix hemsida under ”Medlemsvillkor”. Vänligen håll dig uppdaterad om gällande medlemsvillkor på Klubb Felix hemsida, här finns alltid de senaste och gällande villkoren. Om du inte accepterar de nya villkoren har du alltid rätt att avsluta ditt medlemskap.