Våra odlare

Att odla grönsaker är ett sätt att leva och tänka på. Trots olika traditioner och tillvägagångssätt finns det en sak som förenar våra lokala odlare och samarbetspartners: Kärleken till den svenska maten.

Odlare som håller färska potatisar -Felix

Dennis Jönsson

Dennis är 4:e generationen potatisodlare på gården i Dösjebro. Allt började då hans farfars far Jöns Jönsson startade lantbruk på 20-talet. Han köpte en liten gård tack vare pengarna hans far hade tjänat ihop och började odla potatis. Idag är egendomen betydligt större och Dennis odlar en mängd olika potatissorter bl. a. Mandelpotatis, Amandine och Rosa Gold.

Läs mer om Dennis Jönsson

Åke Nilsson

Åke Nilsson ärvde gården av sin far 1983 och det var även då samarbetet med Felix började. Ett samarbete som har visat sig fungera så väl att Åke kunnat investera i en ännu större gård, en stor investering som visade sig framgångsrik.

Läs mer om Åke Nilsson
Odlare som håller färska potatisar från felix
Odlare Anders och Nils Jonsson -Felix

Anders och Nils Jönsson

I Sverige har vi odlat gurkor sedan 1600-talet, och på gården Andersborg i Södra Sandby i Skåne har familjen Jönsson hållit på nästan lika länge. Gården har tillhört familjen i 11 generationer och har ett långt och nära samarbete med Felix. Idag är det Anders och sonen Nils som driver gården vidare och snart tar Nils över ansvaret.

Läs mer om Anders och Nils Jönsson

Fredrik Sassner

På den 100 år gamla släktgården Sassarps gård i Löberöd i Skåne odlas det idag potatis, råg, raps, sockerbetor och vete. Gården består av 315 hektar – 50 hektar består av potatis, varav 25 hektar potatis kommer till Felix. Fredrik har odlat potatis till Felix i snart 15 år, innan dess var det Fredriks far som drev gården.

Läs mer om Fredrik Sassner
Odlare Fredrik Sassner -Felix
Odlare Nils-Ola Svensson -Felix

Nils-Ola Svensson

Den stora gården i Sölvesborg i Blekinge har varit i släktens ägor ända sedan 1800-talet. Genom åren har familjen odlat både rödbetor, potatis, spannmål, raps, sockerbetor och majs, men idag är det gurkor och andra grönsaker som gäller.

Läs mer om Nils-Ola Svensson

Per och Kristina Nyhlén

Per och Kristina har varit gifta i över 30 år och har odlat potatis till Felix nästan lika länge. På den 110 hektar stora gården utanför Höör arbetas det för högtryck – förutom potatisodlingarna går mycket tid åt till att utveckla gården.

Läs mer om Per & Kristina Nyhlén
Odlare Per och Kristina Nyhlen -Felix
Odlare Per Fjelkner -Felix

Per Fjelkner

Gården i Fjälkinge utanför Kristianstad har en lång historia och har funnits i familjen Fjelkners ägo i olika konstellationer ända tillbaka till 1600-talet. Trots att både krig och bränder har härjat så har gården överlevt tidens tand och idag odlas både rödbetor, sockerbetor, potatis och spannmål.

Läs mer om Per Fjelkner

Ulf Hansson

Den gamla gården bland de gröna fälten har en lång och intressant historia. Det var domkyrkan i Lund som ägde den under många hundra år, medan granngården har funnits inom familjen i fem generationer. Ulf växte upp på gården med sina föräldrar som utöver rödbetor även odlade potatis och spannmål.

Läs mer om Ulf Hansson
Odlare Ulf Hansson -Felix