Enkel vegetarisk vardagsmat – för en grönare och mer hållbar vardag

I takt med att utbudet av livsmedel ökar och att vi får upp ögonen för nya och spännande maträtter blir det också enklare att upprätthålla en lite grönare livsstil. Det spelar ingen roll ifall du redan äter helt vegetariskt eller veganskt eller om du är sugen på att bjuda in lite fler vegetariska och hållbara alternativ till ditt bord – vi hoppas att tipsen nedan ska inspirera och hjälpa alla som vill testa nya grönare vägar i vardagen!

Med dagens breda utbud av såväl vegetariska ingredienser som vegetariska färdigrätter är det enkelt att själv bestämma vilken ambitionsnivå man vill lägga sig på och bjuda på snabb och enkel vegetarisk mat. I vårt vegetariska sortiment står alltid god smak, mättnad och kvalitativa råvaror i fokus och vi utökar sortimentet ständigt med nya spännande och gröna favoriter!

Vegetariska bullar med pasta och en mustig tomatsås

Vad sägs om Siri Barjes Sunday Gravy recept tillsammans med Felix Vegetariska Delikatessbullar. Otroligt goda, aptitligt små och perfekta att ha på lut i frysen för att kunna göra en snabb lunch eller middag. Läs mer här

Vegetariska bullar med potatis, rårörda lingon och brunsås

Eller varför inte byta pastan till potatis och gör Helen Torsgårdens makalöst goda recept med Helenas brunsås, rårörda lingon, Felix Vegetariska Delikatessbullar och kokt svensk potatis. Föredra du mos istället för kokt potatis kan du alltid testa då vår goda pulver potatismos. Läs mer här

Snabb Vegetarisk hotpot eller bowls

En god bowl eller hot pot passar utmärkt en stressig vardag. Testa en god och matig halloumi hot pot eller Coconut bean bowl. Bara att Värma och servera gärna med ett gott varmt bröd! Läs mer här

Varför är det bra att äta vegetariskt?

Att välja bort kött helt eller att bara utesluta det ibland kommer med flera fördelar, både för dig och för klimatet. För oavsett om du väljer att äta vegetarisk mat av skäl som hälsa, klimat, etik och religion eller för att du helt enkelt tycker att det är gott, så hjälper färgglad och näringsrik mat från växtriket dig att leva mer hållbart. Forskning har visat att en vegetarisk livsmedelsproduktion kräver betydligt mindre resurser, är snällare mot naturen samtidigt som den har kapacitet att mätta mång.

Att äta vegetariskt är enkelt och för dig som inte vill utesluta köttet helt är att införa vissa dagar i veckan då du äter vegetariskt FELIX har vegetarisk alternativ på våra älskade klassiker och ett helt sortiment av härliga vegetariska rätter som passar lika bra till lunch som till middag. 

Fler tips på vegetarisk vardagsmat

Behöver du mer inspiration kring vilka vegetariska rätter som går snabbt och enkelt laga och som faller hela familjen i smaken? På köket.se hittar du våra recept på enkel och god vego i vardagen!

Vegetarisk receptinspiration