Enkel vegetarisk
vardagsmat – för en grönare
och mer hållbar vardag

I takt med att utbudet av livsmedel ökar och vi får upp ögonen för nya och spännande maträtter blir det också enklare att upprätthålla en grönare livsstil. Det spelar ingen roll ifall du redan äter helt vegetariskt eller veganskt eller om du är sugen på att bjuda in lite fler vegetariska och hållbara alternativ till ditt bord.

Med dagens breda utbud av såväl vegetariska ingredienser som vegetariska färdigrätter är det enkelt att själv bestämma vilken ambitionsnivå man vill lägga sig på och bjuda på snabb och enkel vegetarisk vardagsmat. I vårt vegetariska sortiment står alltid god smak, mättnad och kvalitativa råvaror i fokus och vi utökar sortimentet ständigt med nya spännande och gröna favoriter!

Varför är det bra att äta vegetariskt?​​

Hälsa och klimat!

Att välja bort kött helt eller att bara utesluta det ibland kommer med flera fördelar, både för dig och för klimatet. För oavsett om du väljer att äta vegetarisk mat av skäl som hälsa, klimat, etik och religion eller för att du helt enkelt tycker att det är gott, så hjälper färgglad och näringsrik mat från växtriket dig att leva mer hållbart. Forskning har visat att en vegetarisk livsmedelsproduktion kräver betydligt mindre resurser, är snällare mot naturen samtidigt som den har kapacitet att mätta mång.

Att äta vegetariskt är enkelt och för dig som inte vill utesluta köttet helt är att införa vissa dagar i veckan då du äter vegetariskt. FELIX har vegetariska alternativ på våra älskade klassiker och ett helt sortiment av härliga vegetariska rätter som passar lika bra till lunch som till middag. 

Våra vegetariska produkter

Fler tips på vegetarisk vardagsmat

Behöver du mer inspiration kring vilka vegetariska rätter som går snabbt och enkelt laga och som faller hela familjen i smaken? På Köket.se hittar du våra recept på enkel och god vegomat i vardagen!