Schnitzeltaco toppad med vitlökssmör i salladsblad
Testa laga schnitzeltaco toppad med vitlökssmör i salladsblad! Fyll din schnitzeltaco med citronyoghurt och jordgubbs- och avokadosalsa och njut! Ett fräscht och lättlagat recept med fantastiska smaker, som funkar lika bra till vardags som till middagsbjudningen. Skapat av @emmasmatlagning i samarbete med Felix.
Portioner 4
INGREDIENSER
- 1 paket Felix frasig schnitzel
- Felix pommes
- 1 isberssalladshuvud
- 4-8 skivor vitlökssmör (hemlagat eller köpt)
- 2 st salladslökar
- 1 st färsk jalapeño
- 1 kruka koriander (valfritt)
- 2 st lime
- 1 st citron
Citronyoghurt
- Rivet citronskal från en citron
- 1 krm salt
Jordgubbs- och avokadosalsa
- ½ liter jordgubbar
- 2 st avokado
- 1 st färsk jalapeño (frivilligt)
- 1 msk olivolja
- 1 tsk citronsaft
- Svartpeppar
- 1 nypa salt
RECEPT
Citronyoghurt
- Blanda ingredienserna till citronyoghurten i en skål. Ställ i kylen.
Jordgubbs- och avokadosalsa
- Skär jordgubbar och avokado i små tärningar.
- Finhacka jalapeño.
- Blanda jordgubbar, avokado, jalapeño, citronjuice, olivolja och salt i en skål.
Schnitzeltaco
- Tillaga schnitzel enligt förpackningen. Lägg en skiva vitlökssmör på varje schnitzel och låt smälta.
- Skiva salladslök och jalapeño.
- Skiva upp schnitzeln.
- Montera din taco i salladsblad; lägg lite salsa i botten, på med skivad schnitzel, ringla över citronyoghurt och toppa med salladslök, jalapeño och lite koriander.
- Pressa över lime och strö över lite flinsalt.
- Servera med Felix pommes och njut!