Schnitzel med örtsås, färskpotatis och sparris
Testa detta enkla och fantastiskt goda recept på Felix Schnitzel tillsammans med en krämig örtsås, färskpotatis och smarrig sparris. En god maträtt för hela familjen som funkar både till vardags och som bjudmat!
Portioner 4
Tillagningstid 35 minutes mins
INGREDIENSER
- 4-6 st Felix Schnitzel
- Nypotatis
- Schalottenlök
- Sparris
Örtsås
- 3 dl créme fraiche
- 1½ dl vatten
- 1½ grönsaksbuljongtärning
- 1½ msk dijonsenap
- 3 msk hackad gräslök
- 3 msk hackad persilja
- 3 msk färsk timjan
RECEPT
- Sätt ugnen på 215°.
- Skrubba nypotatisen och dela på fyra.
- Halvera schalottenlöken.
- Lägg potatis och schalottenlök i en ugnsform. Ta två kvistar rosmarin och lägg över (frivilligt). Häll över lite olivolja på och ställ i ugnen ca. 25 minuter.
- Stek schnitzlarna enligt tillagningsinstruktionerna på förpackningen.
- Stek sparris i lite smör, tills de är lagom mjuka.
Örtsås
- Koka upp créme fraiche, vatten och buljongtärning.
- Tillsätt dijonsenap och de hackade örterna.
- Smaka av med salt och peppar.