En potatisodlare bland
fälten i Ystad

Åke Nilsson ärvde gården av sin far 1983 och det var även då samarbetet med Felix började. Ett samarbete som har visat sig fungera så väl att Åke kunnat investera i en ännu större gård – en stor investering som visade sig framgångsrik.

I mitten av april sätter Åke sina potatisar​

Åke börjar alltid med stärkelsepotatis, sedan vanlig potatis och slutligen sommarpotatis i mitten av maj. I maj står potatisfälten vid gården i Ystad i full prakt. Och bland potatisarna skymtas både vita och rosa blommor. Du känner närheten till havet. Perfekta omgivningar för att odla goda potatisar. Under sommaren ligger fokus på bevattning, medan skörden av sommarpotatisen sker i slutet av juli. Under september övrig potatis ungefär fram till mitten av oktober. Till slut blir potatisen till bl.a. Felix sommarpotatis, potatisbullar och potatiskroketter.

”Det var min farfarsfar som startade gården, så här har vi odlat potatis sedan början av 1900-talet. Jag kände stolthet när jag ärvde gården av min far och jag hoppas att mina barn en dag ska ta över.”

”Det bästa med att vara odlare är helt klart att få uppleva varje säsong hur det växer och frodas. Att få vara ute i naturen. Sedan är det alltid kul att investera och utveckla också. Du vill inte lämna någonting åt slumpen. För mig är kvalitet väldigt viktigt och jag brukar alltid leva efter mottot att inte skjuta upp något till i morgon som du kan ha glädje av idag.”

Våra potatisprodukter

Läs mer om våra odlare