Krispigt friterade potatisbullar med parmesanfyllning

Två potatisbullar med krämig parmesanfyllning blir ett oemotståndligt tillbehör när de paneras och friteras till gyllene perfektion. Enkelt, frasigt och fullproppat med smak!
Tallrik med friterade parmesanfyllda potatisbullar, kött, rödvinssås och sparris.
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

  • 8 Felix Potatisbullar
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 dl färskost
  • salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1-2 l frityrolja

RECEPT

  • Tina potatisbullarna och tryck försiktigt ut en liten grop i mitten.
  • Blanda parmesan och färskost och bred på ett tjockt lager på 4 av potatisbullarna. Lägg ihop två stycken och tryck ihop.
  • Panera potatisbullarna genom att vända först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i pankoströbröd.
  • Hetta upp en kastrull med frityrolja till 170 grader. Fritera potatisbullarna 1-2 åt gången tills de är frasiga och gyllene, ca 2-3 minuter.
  • Servera som det perfekta potatistillbehöret till en bit kött, sparris och rödvinssås.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
tallrik med köttbullar och spagetti
Hela sortimentet
Felix ketchup och spagetti och köttbullar
Ketchup & chilisås
Dressing & sås
Inlagda grönsaker, smörgåsgurka, bostongurka, skivade rödbetor - Felix
Inlagda grönsaker
Felix potatisbullar på tallrik med rårörda lingon
Sylt & äppelmos
Skål med Felix pommes chips, ketcgup, picklad rödlök, dressing.
Potatis
Mat för många
Felix enportionsrätt med pasta pomodoro med ricotta
Mat för en
Search