Stor Köttfärspaj

Köttfärspaj
Sveriges mest omtyckta matpaj – nu ännu större och matigare. Felix Köttfärspaj har ett sprött pajskal som bakas med smör för den goda smakens skull. Pajen fylls med en smakrik köttfärs och toppas med en örtcreme. I Felix Köttfärspaj kommer köttet alltid från svenska gårdar. Passar bra som lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Värm din paj direkt på tallriken.
Felix pajer har nyligen fått nya förpackningar. I tillagningsinstruktionen på förpackningen framgår det att pajen kan värmas i sin aluminiumform i mikrovågsugn. Det visar sig fungera bra i nyare mikrovågsugnar, men inte alltid i äldre mikrovågsugnar.

Flera konsumenter har vänt sig till oss för att få klarhet i om tillagningsinstruktionen stämmer. För att vara säker på att pajen värms på ett säkert sätt oavsett ålder på mikrovågsugnen har vi beslutat att ändra vår tillagningsanvisning så det framgår att man bör ta pajen ur aluminiumformen när den värms. Detta beräknas ta någon månad. Är du osäker – ta ur pajen ur formen och värm direkt på tallriken!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - För bästa resultat värm pajen i sin aluminiumform i ca 5 minuter. Det går även bra att värma pajen på en tallrik i lika många minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Ta ut den frysta pajen ur sin form - Placera pajen på en plåt mitt i ugnen och värm 25-30 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

Per 100g 1 paj 300g
Energi, kJ 1088 3263
Energi, kcal 260 780
Protein, g 9 27
Kolhydrater, g 14 43
Varav sockerarter, g 1,8 5,4
Fett, g 18 54
Varav mättat, g 10 31
Motsvarar som salt, g 1,0 3,1

Innehåll

Köttfärspaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
FYLLNING: Stekt nötfärs (nötkött, vatten, VETEMJÖL och salt), vatten, tomatpuré, OST, röd och grön paprika, tomat, CREME FRAICHE, stekt lök (lök och rapsolja), kryddor (bl.a. vitlök, chili och basilika), salt, svartpepparextrakt, stärkelse och köttbuljong.
Till en paj har använt 19% stekt nötfärs, 10% ost och 7% paprika.