Stor Köttfärspaj

Köttfärspaj
Sveriges mest omtyckta matpaj – nu ännu större och matigare. Felix Köttfärspaj har ett sprött pajskal som bakas med smör för den goda smakens skull. Pajen fylls med en smakrik köttfärs och toppas med en örtcreme. I Felix Köttfärspaj kommer köttet alltid från svenska gårdar. Passar bra som lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Värm din paj direkt på tallriken.

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i ca 5 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

Per 100g 1 paj 300g
Energi, kJ 1088 3263
Energi, kcal 260 780
Protein, g 9 27
Kolhydrater, g 14 43
Varav sockerarter, g 1,8 5,4
Fett, g 18 54
Varav mättat, g 10 31
Motsvarar som salt, g 1,0 3,1

Innehåll

Köttfärspaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
FYLLNING: Stekt nötfärs (nötkött, vatten, VETEMJÖL och salt), vatten, tomatpuré, OST, röd och grön paprika, tomat, CREME FRAICHE, stekt lök (lök och rapsolja), kryddor (bl.a. vitlök, chili och basilika), salt, svartpepparextrakt, stärkelse och köttbuljong.
Till en paj har använt 19% stekt nötfärs, 10% ost och 7% paprika.