Stor Köttfärspaj

Sveriges mest omtyckta matpaj – nu ännu större och matigare. Felix Köttfärspaj har ett sprött pajskal fyllt med en härligt god köttfärs smaksatt med tomat, paprika och chili och toppad med en örtcreme. Passar bra som en större lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - För bästa resultat värm pajen i sin aluminiumform i ca 5 minuter. Det går även bra att värma pajen på en tallrik i lika många minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Ta ut den frysta pajen ur sin form - Placera pajen på en plåt mitt i ugnen och värm 25-30 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

Per 100g 1 paj 300g
Energi, kJ 1088 3263
Energi, kcal 260 780
Protein, g 9 27
Kolhydrater, g 14 43
Varav sockerarter, g 1,8 5,4
Fett, g 18 54
Varav mättat, g 10 31
Motsvarar som salt, g 1,0 3,1

Innehåll

Köttfärspaj
Pajdeg: VETEMJÖL, SMÖR, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, ÄGG, salt och bakpulver (hjorthornssalt).
FYLLNING: Stekt nötfärs (nötkött, vatten, VETEMJÖL och salt), vatten, tomatpuré, OST, röd och grön paprika, tomat, CREME FRAICHE, stekt lök (lök och rapsolja), kryddor (bl.a. vitlök, chili och basilika), salt, svartpepparextrakt, stärkelse och köttbuljong.
Till en paj har använt 19% stekt nötfärs, 10% ost och 7% paprika.