Klassisk & enkel julmat
för hela familjen

Årets mysigaste högtid är här med allt vad det innebär! Glittrande ljusslingor som ska snurras runt buskarna i trädgården, adventsstjärnor som ska hängas upp i fönstren, julklappar ska inhandlas till nära och kära, granar som ska kläs och mat ska tillagas till julbordet. Även om julen för många är årets mysigaste högtid kan den ibland också vara stressig och kravfylld. Med några av våra klassiska produkter kan du bjuda på ett gott och traditionellt julbord som går både snabbt och lätt att laga och gör det hela roligare!

Vad är traditionell svensk julmat?

Så, vad har man då på julbordet? I Sverige finns det nästan inget som ligger oss så varmt om hjärtat och är så traditionsbundet som den mat vi äter under julhelgen. Vi har samlat inspiration till klassisk och traditionell julmat där vissa rätter härstammar ända från medeltiden, men det finns även nya favoriter på våra älskade klassiker så som våra vegetariska delikatessbullar för de som önskar en grönare jul. Vilka rätter är ett måste på ditt julbord?

 

Skapa snabbt och enkelt ett välsmakande julbord med Felix

Med Felix går det snabbt och enkelt att duka upp ett julbord för alla. Vi har många goda alternativ på julmat med smaken i fokus precis som när du lagar din mat hemma, men som är ännu enklare att tillaga. Allt ifrån klassisk rödkål, köttbullar och svensk färskpotatis och potatismos till krämig risgröt och frasiga pajer, men också juliga tillbehör så som rårörda lingon och syltlök som hjälper dig att göra just ditt julbord komplett.

Prova Felix Risgröt!

Ingen jul är komplett utan Felix Risgröt! Vår gröt innehåller inga tillsatser, konserveringsmedel eller aromer. Dessutom är den färdig att ätas på tre minuter!

Våra julprodukter