Asiatiska nudlar med grillspett och syrad morot

Asiatiska nudlar med grillspett och syrad morot

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 400 g nötkött
  • 250 g cocktailtomater
  • 400 g skogschampinjoner
  • 3 vårlökar
  • 0.5 förpackning böngroddar
  • Felix Asiatisk Dressing
  • 4 portioner äggnudlar
  • färsk koriander
  • olja
  • salt och peppar

Recept

Lägg 8-12 grillspett i blöt i 20 min.

Hyvla moroten till remsor och lägg i en burk.

Koka upp vatten och vinäger och häll över moroten. Låt stå under lock i minst 15 min.

Skär upp köttet i mindre bitar. Varva kött, tomat och svamp på grillspetten. Pensla sedan med olja, salta och peppra.

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

Strimla salladslöken. Blanda nudlarna med 1 dl asiatisk dressing, salladslök och böngroddar.

Grilla spetten tills köttet och grönsakerna fått fin färg.

Fördela nudlarna på tallrikarna, servera med grillspett, syrad morot, koriander och toppa med extra dressing.

Förkoka nudlarna om du ska ut på picknick!