Sticky nuggets med sweet chili och ris
Frasiga nuggets glaserade i en klassisk sticky sauce som ger både klibbigt och krispigt resultat. Servera med extra sweet chilisås, nykokt ris och Felix mango currysås för en härlig middag maxad med smak.

Portioner 4
Tillagningstid 25 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 förp Felix Krispiga Nuggets
- 1,5 dl sweet chilisås
- 0,5 dl Felix ketchup
- 2 msk farinsocker
- 2 msk färsk ingefära, riven
- 1 msk risvinäger
- 1 msk japansk soja
- 2 tsk sesamolja
Servering
- 4 port jasminris
- Felix Mango Currysås
- 2 salladslökar, fint skivade
RECEPT
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Blanda alla ingredienser till stickysåsen.
- Nuggets tillagas bäst från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 13 minuter.
- När de är riktigt frasiga och fina häller du på stickysåsen. Häll inte på för mycket sås, de ska bara täckas av såsen, inte koka i den. Såsen som blir över hettas upp och hälls över vid servering.
- Servera med nykokt ris, Felix mango currysås och toppa med lite skivad salladslök. Klart!