Schnitzel med potatissallad och örtsmör
Krispig schnitzel, krämig potatissallad och ett smakrikt örtsmör gör att vardagsmiddagen smakar som helg. Servera med en fräsch sallad.

Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 förp Felix Frasig Schnitzel
Potatissallad
- 600 g färskpotatis
- 150 g sockerärtor
- 125 g rädisor
- 2 schalottenlökar
- 150 g lagrad ost, riven
- 2 dl crème fraîche
- 2 tsk färsk pepparrot, riven
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 0,5 kruka persilja, till garnering
Örtsmör
- 200 g smör, rumsvarmt
- 0,5 kruka persilja
- 0,5 kruka basilika
- 0,5 citron, skalet
- 1 tsk dijonsenap
- 1 klyfta vitlök
- salt
RECEPT
Potatissallad
- Skrubba och skölj potatisen. Koka mjuk i saltat vatten.
- Skär sockerärtor i tre delar, klyfta rädisorna och skiva schalottenlöken tunt. Dela potatisen.
- Blanda samman riven ost med crème fraiche, pepparrot och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda alla ingredienser till potatissalladen i en stor skål och garnera med hackad persilja.
Örtsmör
- Hacka örterna och blanda med smöret, en pressad vitlöksklyfta, dijonsenap och citronzest. Smaka av med salt.
Servering
- Tillaga schnitzlarna från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 10-12 minuter.
- Servera med potatissalladen, örtsmöret och en fräsch sallad.