Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Schnitzel med potatissallad och örtsmör
Krispig schnitzel, krämig potatissallad och ett smakrikt örtsmör gör att vardagsmiddagen smakar som helg. Servera med en fräsch sallad.
Portioner
4
Tillagningstid
45
minutes
mins
INGREDIENSER
1
förp
Felix Frasig Schnitzel
Potatissallad
600
g
färskpotatis
150
g
sockerärtor
125
g
rädisor
2
schalottenlökar
150
g
lagrad ost, riven
2
dl
crème fraîche
2
tsk
färsk pepparrot, riven
1
msk
olivolja
salt
svartpeppar
0,5
kruka
persilja, till garnering
Örtsmör
200
g
smör, rumsvarmt
0,5
kruka
persilja
0,5
kruka
basilika
0,5
citron, skalet
1
tsk
dijonsenap
1
klyfta
vitlök
salt
RECEPT
Potatissallad
Skrubba och skölj potatisen. Koka mjuk i saltat vatten.
Skär sockerärtor i tre delar, klyfta rädisorna och skiva schalottenlöken tunt. Dela potatisen.
Blanda samman riven ost med crème fraiche, pepparrot och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Blanda alla ingredienser till potatissalladen i en stor skål och garnera med hackad persilja.
Örtsmör
Hacka örterna och blanda med smöret, en pressad vitlöksklyfta, dijonsenap och citronzest. Smaka av med salt.
Servering
Tillaga schnitzlarna från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 10-12 minuter.
Servera med potatissalladen, örtsmöret och en fräsch sallad.
Dela