Go Back
+ servings

Schnitzel med potatissallad och örtsmör

Krispig schnitzel, krämig potatissallad och ett smakrikt örtsmör gör att vardagsmiddagen smakar som helg. Servera med en fräsch sallad.
Tallrik med frasig schnitzel, potatissallad, örtsmör, sallad och rädisor.
Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes

INGREDIENSER

Potatissallad

  • 600 g färskpotatis
  • 150 g sockerärtor
  • 125 g rädisor
  • 2 schalottenlökar
  • 150 g lagrad ost, riven
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk färsk pepparrot, riven
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 kruka persilja, till garnering

Örtsmör

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 kruka persilja
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

RECEPT

Potatissallad

  • Skrubba och skölj potatisen. Koka mjuk i saltat vatten.
  • Skär sockerärtor i tre delar, klyfta rädisorna och skiva schalottenlöken tunt. Dela potatisen.
  • Blanda samman riven ost med crème fraiche, pepparrot och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda alla ingredienser till potatissalladen i en stor skål och garnera med hackad persilja.

Örtsmör

  • Hacka örterna och blanda med smöret, en pressad vitlöksklyfta, dijonsenap och citronzest. Smaka av med salt.

Servering

  • Tillaga schnitzlarna från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 10-12 minuter.
  • Servera med potatissalladen, örtsmöret och en fräsch sallad.

Dela