Salmon melt
Älskar du tuna melt – eller vill du ha ett smarrigt alternativ till tonfisk? Då är salmon melt din nya go-to! En varm toast med krämig laxröra, smält ost, jalapeños och saltgurka som bjuder på både sting och comfort.

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 200 g varmrökt lax
- 2 msk majonnäs
- 1 msk crème fraîche
- 1 schalottenlök
- 100 g Felix hel saltgurka (3-4 st)
- 1 jalapeño
- 1 citron
- 1 kruka dill
- 8 skivor formfranska
- 200 g lagrad ost
- smör, till stekning
RECEPT
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och finhacka schalottenlöken. Finhacka jalapeño, saltgurka och dill.
- Rör ihop lax, majonnäs, crème fraiche, jalapeño, saltgurka, och dill. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Lägg några skivor ost på fyra bröd. Fördela laxröran ovanpå, lägg på ett till lager ost och därefter resterande brödskivor.
- Smält generöst med smör i en stekpanna och stek två mackor i taget på medelhög värme tills de fått fin rostad färg på båda sidor.
- Lägg över mackorna på en bakpappersklädd plåt och tillaga i ugnen ca 5 minuter tills osten smält.