Polpette – italienska köttbullar i tomatsås

Laga en snabb och smakrik variant av klassiska polpette som är italienska köttbullar i mustig tomatsås. Toppa med parmesan, citronzest och färsk basilika för en magisk smak av Italien.
Tallrik med italienska köttbullar i tomatsås toppad med basilika och parmesan.
Portioner 4 port
Tillagningstid 20 minutes

INGREDIENSER

  • 1 förp Felix Klassiska Köttbullar
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk Felix tomatpuré
  • 2 burkar san marzano-tomat (à 400 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 citron zesten
  • 1 dl parmesanost,riven
  • 8 skivor surdegsbröd (eller 4 port pasta)

RECEPT

  • Stek köttbullarna i lite smör eller olja tills de fått lite yta. Lägg över på en tallrik.
  • Häll ner rikligt med olivolja i pannan. Skiva vitlöken tunt och bryn den försiktigt i oljan.
  • Tillsätt tomatpuré och bryn med en stund. Häll över tomaterna och låt koka ihop ca 5-10 minuter. Smaka upp med balsamvinäger och strösocker.
  • Lägg ner köttbullarna igen och låt sjuda några minuter.
  • Hacka under tiden basilika och blanda med riven citronzest och riven parmesan. Strö blandningen över grytan och servera med några skivor rostat bröd eller pasta.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
tallrik med köttbullar och spagetti
Hela sortimentet
Felix ketchup och spagetti och köttbullar
Ketchup & chilisås
Hamburgertallrik med olika tillbehör samt Felix egna vitlökssås
Dressing & sås
Inlagda grönsaker, smörgåsgurka, bostongurka, skivade rödbetor - Felix
Inlagda grönsaker
Felix potatisbullar på tallrik med rårörda lingon
Sylt & äppelmos
Skål med Felix pommes chips, ketcgup, picklad rödlök, dressing.
Potatis
Stekpanna med köttbullar samt produktbild på Felix köttbullar med nötkött och grönsaker
Mat för många
Felix enportionsrätt med pasta pomodoro med ricotta
Mat för en
Search