Go Back
+ servings

Polpette – italienska köttbullar i tomatsås

Laga en snabb och smakrik variant av klassiska polpette som är italienska köttbullar i mustig tomatsås. Toppa med parmesan, citronzest och färsk basilika för en magisk smak av Italien.
Tallrik med italienska köttbullar i tomatsås toppad med basilika och parmesan.
Portioner 4 port
Tillagningstid 20 minutes

INGREDIENSER

  • 1 förp Felix Klassiska Köttbullar
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk Felix tomatpuré
  • 2 burkar san marzano-tomat (à 400 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 citron zesten
  • 1 dl parmesanost,riven
  • 8 skivor surdegsbröd (eller 4 port pasta)

RECEPT

  • Stek köttbullarna i lite smör eller olja tills de fått lite yta. Lägg över på en tallrik.
  • Häll ner rikligt med olivolja i pannan. Skiva vitlöken tunt och bryn den försiktigt i oljan.
  • Tillsätt tomatpuré och bryn med en stund. Häll över tomaterna och låt koka ihop ca 5-10 minuter. Smaka upp med balsamvinäger och strösocker.
  • Lägg ner köttbullarna igen och låt sjuda några minuter.
  • Hacka under tiden basilika och blanda med riven citronzest och riven parmesan. Strö blandningen över grytan och servera med några skivor rostat bröd eller pasta.

Dela