Maxad kycklingkebabtallrik
Den här tallriken har verkligen allt: kryddig kyckling, frasiga pommes chips, grillade padrones och picklad rödlök. Toppa med Felix två krämiga kebabsåser och njut av en komplett smakupplevelse!

Portioner 4
INGREDIENSER
Kycklingspett
- 600 g kycklingfilé
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 1 msk sriracha
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Picklad rödlök
- 2 rödlökar
- 1 dl ättikssprit 12 %
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Servering
- 1 förp Felix Pommes chips
- 1 Felix Mild Kebabsås
- 1 Felix Het Kebabsås
- 1 romansallad
- 200 g körbärstomater
- 1 gurka
- 250 g pimiento de padrón
- 4 msk rostad lök
RECEPT
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Häll upp pommes chips i en ugnsform, ringla över lite olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills de blivit krispiga och fina.
- Skiva rödlöken tunt. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt stå fram till servering.
- Skär kycklingfiléerna till mindre bitar, lagom att trä på spett. Blanda kycklingen med kryddor, sriracha, vitlök och olja och trä sedan på grillspett. Tillaga grillspetten i ugnen på 200 grader varmluft i ca 20 minuter tills den fått fin färg eller lägg på grillen tills kycklingen är genomstekt. Innertemperaturen ska vara 72 grader.
- Stek eller grilla pimiento de padrón tills de fått en fin lite bränd yta.
- Skär kycklingen från spetten till mindre bitar.
- Dela tomaterna, skiva gurkan och skär ner salladen.
- Lägg upp allt på tallrikar, drissla över båda kebabsåserna och toppa med rostad lök.