Juliga risgrötsplättar med saffran
Saffransdoftande plättar gjorda på risgrynsgröt är både juligt och ljuvligt gott! Servera med rårörda lingon och lättvispad grädde till frukosten eller julfikan.

Portioner 4 port
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
Risgrötsplättar
- 1 förp Felix risgröt
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 förp saffran
- smör, till stekning
Servering
- 2 dl Felix rårörda lingon
- 2 dl vispgrädde, lättvispad
RECEPT
- Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl, bakpulver och saffran till en slät smet. Vänd ner risgröten och blanda ihop ordentligt.
- Hetta upp en stekpanna eller plättlagg med smör.
- Grädda plättarna på låg medelvärme tills de är genomgräddade med fin färg.
- Servera risplättarna med vispad grädde och rårörda lingon.