Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Juliga risgrötsplättar med saffran
Saffransdoftande plättar gjorda på risgrynsgröt är både juligt och ljuvligt gott! Servera med rårörda lingon och lättvispad grädde till frukosten eller julfikan.
Portioner
4
port
Tillagningstid
30
minutes
mins
INGREDIENSER
Risgrötsplättar
1
förp
Felix risgröt
2
ägg
1
dl
vetemjöl
1
tsk
bakpulver
1
förp
saffran
smör, till stekning
Servering
2
dl
Felix rårörda lingon
2
dl
vispgrädde, lättvispad
RECEPT
Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl, bakpulver och saffran till en slät smet. Vänd ner risgröten och blanda ihop ordentligt.
Hetta upp en stekpanna eller plättlagg med smör.
Grädda plättarna på låg medelvärme tills de är genomgräddade med fin färg.
Servera risplättarna med vispad grädde och rårörda lingon.
Dela