Go Back
+ servings

Juliga risgrötsplättar med saffran

Saffransdoftande plättar gjorda på risgrynsgröt är både juligt och ljuvligt gott! Servera med rårörda lingon och lättvispad grädde till frukosten eller julfikan.
Tallrik med risgrynsgrötplättar med saffran toppade med rårörda lingon och lättvispad grädde.
Portioner 4 port
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

Risgrötsplättar

  • 1 förp Felix risgröt
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 förp saffran
  • smör, till stekning

Servering

RECEPT

  • Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl, bakpulver och saffran till en slät smet. Vänd ner risgröten och blanda ihop ordentligt.
  • Hetta upp en stekpanna eller plättlagg med smör.
  • Grädda plättarna på låg medelvärme tills de är genomgräddade med fin färg.
  • Servera risplättarna med vispad grädde och rårörda lingon.

Dela