Julig risgrynsgröt med pepparkaksgranola och äpplemos
En perfekt start på en stämningsfull julfrukost. Den krämiga risgrynsgröten får sällskap av syrligt äppelmos och en knaprig hemgjord granola kryddad med klassiska pepparkakstoner. Granolan är enkel att göra och räcker till många mysiga frukostar framöver.

Portioner 4 port
INGREDIENSER
Gröt
- 2 förp Felix risgröt
- 2 dl Felix Äpplemos
- mjölk
Pepparkaksgranola
- 3 dl havregryn
- 2 dl sötmandel
- 1 dl linfrön
- 2 dl riven kokos
- 2 dl solroskärnor
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 dl honung, flytande
- 18 g pepparkakskrydda
RECEPT
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg ner havregryn, nötter, frön och pepparkakaskryddor i en bunke. Blanda om och ringla över olja och honung. Blanda så allt fördelar sig väl.
- Sprid ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30 minuter. Rör om några gånger under tiden och håll lite koll så det inte bränns.
- Värm upp risgrynsgröten i en kastrull. Lägg upp på tallrikar, häll på mjölk, toppa med äppelmos och strö över granolan.
- Förvara granolan som blir över i en tätslutande burk så håller den 3-4 veckor.