Julig köttbullsmacka
Enklare och godare blir det knappt. Perfekt som snabb lunch, enkel middag eller ett smart sätt att ta vara på julens rester i mellandagarna.

Portioner 4 port
INGREDIENSER
- 1 förp Felix små delikatessköttbullar
- 4 skivor vörtbröd
- 1 dl valnötter
- smör till stekning
- 1 msk honung
- grönkål
Rödbetssallad
- 350 g Felix hela rödbetor
- 50 g Felix hel saltgurka (2 st)
- 1 äpple
- 0,5 rödlök
- 0,5 dl crème fraîche
- salt
- peppar
RECEPT
- Börja med rödbetssalladen. Skär rödbetor, saltgurka och äpple i små fina tärningar. Hacka rödlöken. Blanda grönsakerna med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Rosta valnötterna i en liten kastrull och häll på lite honung precis när de börjar bli klara. Låt karamellisera en minut.
- Stek köttbullarna i smör. Rosta brödskivorna.
- Lägg upp lite grönkål på brödet, toppa med rödbetssallad, nystekta köttbullar och lite honungsrostade nötter.