Go Back
+ servings

Julig köttbullsmacka

Enklare och godare blir det knappt. Perfekt som snabb lunch, enkel middag eller ett smart sätt att ta vara på julens rester i mellandagarna.
Julig köttbullsmacka med vörtbröd, grönkål, rödbetssallad och honungsrostade valnötter.
Portioner 4 port

INGREDIENSER

Rödbetssallad

RECEPT

  • Börja med rödbetssalladen. Skär rödbetor, saltgurka och äpple i små fina tärningar. Hacka rödlöken. Blanda grönsakerna med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  • Rosta valnötterna i en liten kastrull och häll på lite honung precis när de börjar bli klara. Låt karamellisera en minut.
  • Stek köttbullarna i smör. Rosta brödskivorna.
  • Lägg upp lite grönkål på brödet, toppa med rödbetssallad, nystekta köttbullar och lite honungsrostade nötter.

Dela