Grillade kycklingspett i kryddig ketchupmarinad
Saftiga kycklingspett marinerade i en smakrik ketchupblandning med lite hetta passar perfekt på grillen tillsammans med färgglada grönsaker. Servera med krämig vitlökssås och frasiga pommes för en riktig sommarfavorit.

Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes mins
INGREDIENSER
Grillspett
- 600 g kycklingfilé
- 1 paprika
- 1 rödlök
- 1 zucchini
Marinad
- 0,5 dl rapsolja
- 1 dl Felix ketchup
- 1 msk kinesisk soja
- 2 tsk sriracha
- 1 msk grillkrydda
- 2 klyftor vitlök
- salt
- peppar
Servering
- 1 Felix Vitlökssås
- 1 förpackning Felix Pommes Criss Cut
- 1 kruka persilja
- 75 g parmesanost, riven
RECEPT
- Skär kyckling och grönsaker i lagom stora bitar för ett grillspett.
- Blanda samman alla ingredienser till marinaden och lägg ner både kyckling och grönsaker. Låt stå i kylskåp minst 30 minuter.
- Pommes Criss Cut blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 210 grader över- och undervärme. Häll ut pommesen på en ugnsplåt och värm mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills de fått en fin färg. Rör gärna om efter halva tiden.
- Trä upp grönsaker och kyckling om vartannat på grillspett och grilla spetten runt om tills allt fått fin färg och kycklingen är helt genomstekt.
- Riv parmesanost över pommesen och strö över persilja. Salta och peppra. Servera pommes och grillspett tillsammans med Felix vitlökssås.