Go Back
+ servings

Grillade kycklingspett i kryddig ketchupmarinad

Saftiga kycklingspett marinerade i en smakrik ketchupblandning med lite hetta passar perfekt på grillen tillsammans med färgglada grönsaker. Servera med krämig vitlökssås och frasiga pommes för en riktig sommarfavorit.
Grillade kycklingspett i kryddig ketchupmarinad med Felix pommes och vitlökssås
Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes

INGREDIENSER

Grillspett

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini

Marinad

  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl Felix ketchup
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk sriracha
  • 1 msk grillkrydda
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar

Servering

RECEPT

  • Skär kyckling och grönsaker i lagom stora bitar för ett grillspett.
  • Blanda samman alla ingredienser till marinaden och lägg ner både kyckling och grönsaker. Låt stå i kylskåp minst 30 minuter.
  • Pommes Criss Cut blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 210 grader över- och undervärme. Häll ut pommesen på en ugnsplåt och värm mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills de fått en fin färg. Rör gärna om efter halva tiden.
  • Trä upp grönsaker och kyckling om vartannat på grillspett och grilla spetten runt om tills allt fått fin färg och kycklingen är helt genomstekt.
  • Riv parmesanost över pommesen och strö över persilja. Salta och peppra. Servera pommes och grillspett tillsammans med Felix vitlökssås.

Dela