Grillad BBQ-kyckling med koreansk glaze och krispiga tillbehör
Saftig grillad kyckling med en smakrik koreansk ketchupglaze som även fungerar som dippsås. Servera med krispiga Pommes Chateau och en frisk asiatisk gurksallad för en härlig grillmåltid med massor av smak.

Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes mins
INGREDIENSER
Marinad & sås
- 3 dl Felix ketchup
- 1 msk gochujang (ev lite mindre för en mildare smak)
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 1 msk sesamolja
- 0,5 dl soja
Kyckling
- 600 g kycklinglårfilé
- sesamfrön
Asiatisk gurksallad
- 1 gurka
- 1 röd chilifrukt
- 1 kruka korianderblad
- 4 msk soja
- 2 msk risvinäger
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk honung
- sesamfrön
Till servering
- 1 förpackning Felix Pommes Chateau
- salladslök
RECEPT
- Blanda ihop ketchupglazen och dela upp den i två skålar. Använd hälften som marinad till kycklingen. Låt marinera i minst 30 minuter. Spara andra hälften som sås till kycklingen.
Asiatisk gurksallad
- Hyvla gurkan på längden. Hacka chili och koriander. Blanda ihop alla ingredienser till gurksalladen.
Kyckling
- Grilla eller stek kycklingen. Strö över sesamfrön och strimlad salladslök.
Servering
- Servera med den koreanska ketchupsåsen och Felix Pommes Chateau.