Go Back
+ servings

Grillad BBQ-kyckling med koreansk glaze och krispiga tillbehör

Saftig grillad kyckling med en smakrik koreansk ketchupglaze som även fungerar som dippsås. Servera med krispiga Pommes Chateau och en frisk asiatisk gurksallad för en härlig grillmåltid med massor av smak.
BBQ-kyckling med koreansk ketchupglaze, pommes chateau, salladslök och asiatisk gurksallad
Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes

INGREDIENSER

Marinad & sås

  • 3 dl Felix ketchup
  • 1 msk gochujang (ev lite mindre för en mildare smak)
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 dl soja

Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé
  • sesamfrön

Asiatisk gurksallad

  • 1 gurka
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka korianderblad
  • 4 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk honung
  • sesamfrön

Till servering

RECEPT

  • Blanda ihop ketchupglazen och dela upp den i två skålar. Använd hälften som marinad till kycklingen. Låt marinera i minst 30 minuter. Spara andra hälften som sås till kycklingen.

Asiatisk gurksallad

  • Hyvla gurkan på längden. Hacka chili och koriander. Blanda ihop alla ingredienser till gurksalladen.

Kyckling

  • Grilla eller stek kycklingen. Strö över sesamfrön och strimlad salladslök.

Servering

  • Servera med den koreanska ketchupsåsen och Felix Pommes Chateau.

Dela