Crunchy popcornkyckling med kimchi-fries
Popcornkyckling möter heta kimchi-fries i en rätt full av smak och krisp! En perfekt kombination av frasigt, krämigt och kryddigt. Lika god till helgmyset som till fredagsmiddagen.

Portioner 4 port
Tillagningstid 40 minutes mins
INGREDIENSER
Popcorn-kyckling
- 500 g kycklinglårfiléer
- 4 dl filmjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 2 tsk salt
- 1 l frityrolja
Sesammajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 0,5 limefrukt, saften
- 2 tsk sesamolja
- salt
Kimchifries
- 1 förp Felix Pommes Criss Cut (850 g)
- 1 burk kimchi
- 1 kruka färsk koriander
- 1 salladslök, skivad
RECEPT
- Pommes Criss Cut blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 210 grader över- och undervärme. Häll ut pommesen på en ugnsplåt och värm mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills de fått en fin färg. Rör gärna om efter halva tiden.
- Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål tillsammans med filmjölk och låt marineras 15 minuter.
- Blanda mjölet med alla kryddor och salt.
- Hetta upp olja i en stor kastrull och låt oljan bli 180 grader.
- Plocka ut kycklingen ur filmjölken och vänd runt i mjölblandningen. Fritera i omgångar tills bitarna är krispiga och gyllene (ca 2 minuter). Ta upp kycklingbitarna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Blanda ihop ingredienserna till majonnäsen.
- Ta ut plåten med pommes och lägg över kimchi och ringla över hälften av majonnäsen. Toppa med skivad salladslök och koriander. Servera kimchifriesen tillsammans med kycklingen och resten av majonnäsen.