Go Back
+ servings

Crunchy popcornkyckling med kimchi-fries

Popcornkyckling möter heta kimchi-fries i en rätt full av smak och krisp! En perfekt kombination av frasigt, krämigt och kryddigt. Lika god till helgmyset som till fredagsmiddagen.
Portioner 4 port
Tillagningstid 40 minutes

INGREDIENSER

Popcorn-kyckling

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 4 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 tsk salt
  • 1 l frityrolja

Sesammajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 2 tsk sesamolja
  • salt

Kimchifries

RECEPT

  • Pommes Criss Cut blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 210 grader över- och undervärme. Häll ut pommesen på en ugnsplåt och värm mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills de fått en fin färg. Rör gärna om efter halva tiden.
  • Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål tillsammans med filmjölk och låt marineras 15 minuter.
  • Blanda mjölet med alla kryddor och salt.
  • Hetta upp olja i en stor kastrull och låt oljan bli 180 grader.
  • Plocka ut kycklingen ur filmjölken och vänd runt i mjölblandningen. Fritera i omgångar tills bitarna är krispiga och gyllene (ca 2 minuter). Ta upp kycklingbitarna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  • Blanda ihop ingredienserna till majonnäsen.
  • Ta ut plåten med pommes och lägg över kimchi och ringla över hälften av majonnäsen. Toppa med skivad salladslök och koriander. Servera kimchifriesen tillsammans med kycklingen och resten av majonnäsen.

Dela