Chili cheese-smashed kroketter
Genom att platta till potatiskroketter och gratinera dem med cheddar får du ett riktigt smarrigt tilltugg. Toppa med jalapeno, rödlök, bacon och koriander för en chili cheese-inspirerad favorit som alla vill ha receptet på.

Portioner 6 port
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 förp Felix Potatiskroketter (800 g)
- 50 g smör
- 1 klyfta vitlök
- salt
- 200 g cheddarost, riven
- 1 jalapeño
- 125 g tärnad bacon
- 1 rödlök
- 1 kruka färsk koriander
RECEPT
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Häll upp potatiskroketterna på en plåt med bakplåtspapper och låt tina. Krossa sedan kroketterna med en gaffel eller stekspade.
- Smält smöret i en kastrull och pressa ner en klyfta vitlök, låt fräsa någon minut. Pensla kroketterna med vitlökssmöret. Salta och rosta kroketterna i ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut plåten och strö över cheddarost och finhackad jalapeno jämnt över kroketterna. Ställ in i ugnen ytterligare 10 minuter.
- Stek bacon krispigt och låt rinna av på hushållspapper. Finhacka rödlök.
- Ta ut plåten och strö över bacon, rödlök och koriander. Klart!