Go Back
+ servings

Chili cheese-smashed kroketter

Genom att platta till potatiskroketter och gratinera dem med cheddar får du ett riktigt smarrigt tilltugg. Toppa med jalapeno, rödlök, bacon och koriander för en chili cheese-inspirerad favorit som alla vill ha receptet på.
Portioner 6 port
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

  • 1 förp Felix Potatiskroketter (800 g)
  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • 200 g cheddarost, riven
  • 1 jalapeño
  • 125 g tärnad bacon
  • 1 rödlök
  • 1 kruka färsk koriander

RECEPT

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Häll upp potatiskroketterna på en plåt med bakplåtspapper och låt tina. Krossa sedan kroketterna med en gaffel eller stekspade.
  • Smält smöret i en kastrull och pressa ner en klyfta vitlök, låt fräsa någon minut. Pensla kroketterna med vitlökssmöret. Salta och rosta kroketterna i ugnen i ca 15 minuter.
  • Ta ut plåten och strö över cheddarost och finhackad jalapeno jämnt över kroketterna. Ställ in i ugnen ytterligare 10 minuter.
  • Stek bacon krispigt och låt rinna av på hushållspapper. Finhacka rödlök.
  • Ta ut plåten och strö över bacon, rödlök och koriander. Klart!

Dela