Tillsammans med Rscued räddar vi 36 ton rödbetor!

Under 2021 fick vi över ett stort lager av rödbetor som vi inte ville slänga och var tvungna att hitta en annan lösning. För oss på FELIX är minskat matsvinn en viktig fråga vilket fick oss att ringa Rscued, företaget som sedan 2015 räddar frukt- och grönsaker från att bli svinn. Nu släpper Rscued en rödbetshummus gjord på räddade rödbetor från FELIX. Totalt undviker vi att 36 ton fullgod produkt kasseras i onödan!

Under hösten har det produktutvecklats recept och provsmakats och nu är vi äntligen i mål. De räddade rödbetorna är ackompanjerade av kikärtor, tahini, citron och kryddor. Röran är len och har bra balans mellan syra och sälta, precis som en schysst hummus ska vara! Använd som pålägg, i hamburgaren eller som dipp till grönsaker och meze. Produkten är laktosfri, glutenfri och vegansk.

36 ton kokta klyftade rödbetor räcker till ca 180 000 kg rödbetshummus, eller motsvarande 900 000 burkar á 200g. Att rödbetorna förvaras fryst gör att man kan producera rödbetshummusen löpande under lång tid.

Den räddade rödbetshummusen hittar ni på caféer, restauranger och i butiker från i mitten på februari!