Sveriges mest älskade ketchup!

Sveriges mest älskade? Ja det stämmer faktiskt! Det finns ingen annan ketchup i Sverige som det säljs så mycket av som just Felix*. Det säljs faktiskt så pass mycket att vi behöver tillaga ketchup dygnet runt, 7 dagar i veckan i vår ketchupfabrik i Fågelmara. Och det är inte för att tillverkningen är långsam. Nej, detta är ett toppmodernt ketchupmonster som med lätthet sprutar ur sig 16 000 flaskor el 9 ton per timme mer lite vind i seglen. Effektivt är också hållbart. Genom att blåsa flaskorna själva sparar vi onödig frakt av tomma plastflaskor. Eftersom tillverkningen är så snabb och effektiv blir det nästan inget spill vilket är viktigt då de solmogna tomaterna som skördas också ska tas tillvara.

Visste du att:

  • Felix är Sveriges absolut mest köpta ketchup.
  • Felix ketchup tillagas dygnet runt, 7 dagar i veckan i vår ketchupfabrik i Fågelmara. All Felix ketchup tillagas alltså i Sverige.
  • Linjen är snabb och effektiv. Men också känslig för oväder. Åska och blixtar kan ställa till det. Fint väder = fler flaskor ketchup!
  • För att göra tillverkningen mer effektiv & hållbar blåser vi upp flaskorna i samband med fyllningen.
  • Felix ketchup tillverkas av klimatsmart odlade tomater som fått mogna under solens strålar.
  • Tomat är en råvara som frodas av värme och ljus och behöver därför tillräckligt med sol för att få en riktigt god smak!
  • På soliga breddgrader behöver man inte odla tomater i uppvärmda växthus som drar extra energi, de mognar fint av solens strålar ute på öppna fält.
  • De tomater som vi använder kommer till största del från Spanien och Portugal, där det finns ett stort kunnande och en lång historik i odlande av solmogna tomater.
  • Från tomatproducenterna levereras den största delen av tomatråvaran med båt till Helsingborg, för att därefter köras med lastbil upp till Fågelmara.
  • Vi jobbar bara med leverantörer som arbetar aktivt med att kartlägga och minska växthusgasutsläppen i hela sin värdekedja från odling, transport och bearbetning av tomaterna till tomatpuré. Alla våra leverantörer lever upp till våra kriterier för klimatsmart odling. Exempelvis används alltid droppbevattning eller annan teknik för att minimera vattenförbrukningen. Vidare säkrar alla odlare att svinn av tomatskal och frön tas tillvara. Svinnet går tillbaka till jordbruket eller används som djurfoder. Transporter är minimerade eftersom produktion av tomatpuré görs nära odlingarna.

Med det sagt så glömmer du väl inte att packa med ketchupen?

*AC Nielsen MAT v0822 Felix är marknadsledare sett till både antal sålda, värde och volym.