Rispudding med knaprigt mandeltäcke

En fantastiskt enkel och god dessert som du svänger ihop på nolltid! Den lena rispuddingen får ett härligt knaprigt mandeltäcke och kan toppas med säsongens bär eller serveras med klassisk saftsås. En perfekt avslutning på vilken middag som helst.
Portionsskål med rispudding toppad med mandelflarn.
Portioner 8 port

INGREDIENSER

  • 500 g Felix risgröt
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl sötmandel, skivade
  • 1 vaniljstång
  • 1-2 tsk malen kardemumma
  • 1 msk smör

Servering

  • saftsås, äppelmos eller färska bär

RECEPT

  • Skär vaniljstången och skrapa ur innehållet i en kastrull. Blanda ihop alla ingredienser utom mandlarna och häll upp i små portionsformar. Toppa med den skivade mandeln eller nötterna.
  • Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
  • Servera med saftsås, äppelmos eller färska bär.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
tallrik med köttbullar och spagetti
Hela sortimentet
Felix ketchup och spagetti och köttbullar
Ketchup & chilisås
Hamburgertallrik med olika tillbehör samt Felix egna vitlökssås
Dressing & sås
Inlagda grönsaker, smörgåsgurka, bostongurka, skivade rödbetor - Felix
Inlagda grönsaker
Felix potatisbullar på tallrik med rårörda lingon
Sylt & äppelmos
Skål med Felix pommes chips, ketcgup, picklad rödlök, dressing.
Potatis
Stekpanna med köttbullar samt produktbild på Felix köttbullar med nötkött och grönsaker
Mat för många
Felix enportionsrätt med pasta pomodoro med ricotta
Mat för en
Search