Go Back
+ servings

Rispudding med knaprigt mandeltäcke

En fantastiskt enkel och god dessert som du svänger ihop på nolltid! Den lena rispuddingen får ett härligt knaprigt mandeltäcke och kan toppas med säsongens bär eller serveras med klassisk saftsås. En perfekt avslutning på vilken middag som helst.
Portionsskål med rispudding toppad med mandelflarn.
Portioner 8 port

INGREDIENSER

  • 500 g Felix risgröt
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl sötmandel, skivade
  • 1 vaniljstång
  • 1-2 tsk malen kardemumma
  • 1 msk smör

Servering

  • saftsås, äppelmos eller färska bär

RECEPT

  • Skär vaniljstången och skrapa ur innehållet i en kastrull. Blanda ihop alla ingredienser utom mandlarna och häll upp i små portionsformar. Toppa med den skivade mandeln eller nötterna.
  • Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
  • Servera med saftsås, äppelmos eller färska bär.

Dela