Snabb Janssons frestelse
Gör en Janssons frestelse på rekordtid! Här slipper du både finstrimling av potatis och lång tid i ugnen, men får ändå den klassiska, krämiga smaken som hör julbordet till.

Portioner 6 port
Tillagningstid 45 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 förp Felix tärnad potatis
- 1 stor gul lök
- 125 g ansjovisfilé
- 3 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- 1 dl ströbröd
- 25 g smör
RECEPT
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala löken och skiva den tunt.
- Blanda grädde, mjölk och lite ansjovisspad och 0,5 tsk salt i en bunke.
- Varva lök, potatis och ansjovisfiléer i en ugnsform och slå över gräddblandningen.
- Strö över ströbröd och klicka ut lite smör över gratängen.
- Grädda i ugnen i ca 45 minuter.