Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Snabb Janssons frestelse
Gör en Janssons frestelse på rekordtid! Här slipper du både finstrimling av potatis och lång tid i ugnen, men får ändå den klassiska, krämiga smaken som hör julbordet till.
Portioner
6
port
Tillagningstid
45
minutes
mins
INGREDIENSER
1
förp
Felix tärnad potatis
1
stor gul lök
125
g
ansjovisfilé
3
dl
grädde
1
dl
mjölk
0,5
tsk
salt
1
dl
ströbröd
25
g
smör
RECEPT
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala löken och skiva den tunt.
Blanda grädde, mjölk och lite ansjovisspad och 0,5 tsk salt i en bunke.
Varva lök, potatis och ansjovisfiléer i en ugnsform och slå över gräddblandningen.
Strö över ströbröd och klicka ut lite smör över gratängen.
Grädda i ugnen i ca 45 minuter.
Dela