Go Back
+ servings

Snabb Janssons frestelse

Gör en Janssons frestelse på rekordtid! Här slipper du både finstrimling av potatis och lång tid i ugnen, men får ändå den klassiska, krämiga smaken som hör julbordet till.
Rund ugnsform med Janssons frestelse.
Portioner 6 port
Tillagningstid 45 minutes

INGREDIENSER

  • 1 förp Felix tärnad potatis
  • 1 stor gul lök
  • 125 g ansjovisfilé
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl ströbröd
  • 25 g smör

RECEPT

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skala löken och skiva den tunt.
  • Blanda grädde, mjölk och lite ansjovisspad och 0,5 tsk salt i en bunke.
  • Varva lök, potatis och ansjovisfiléer i en ugnsform och slå över gräddblandningen.
  • Strö över ströbröd och klicka ut lite smör över gratängen.
  • Grädda i ugnen i ca 45 minuter.

Dela