Magisk äppelpaj med knäckigt kolatäcke
En äppelpaj som överraskar! Den krämiga fyllningen blandar äpple, kanel, Felix äppelmos och en sked risgrynsgröt för extra saftighet. Överst ligger ett otroligt gott, knäckigt täcke med kolasmak som gör pajen helt oemotståndlig.

Portioner 10 port
Tillagningstid 40 minutes mins
INGREDIENSER
- 150 g smör
- 2 dl rörsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl ljus sirap
- 0,5 dl vispgrädde
- 1 tsk flingsalt
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- 4-5 äpplen
- 0,5 förp Felix risgröt
- malen kanel
- 4-5 msk Felix Äpplemos
- vaniljsås till servering
- blåbär till servering
RECEPT
- Smält smör och blanda i råsocker, sirap och grädde. Ta bort från värmen och blanda ner vetemjöl, havregryn, bakpulver och flingsalt.
- Kärna ur äpplena och skiva i grova bitar. Blanda äppelbitarna med äppelmos, kanel och risgrynsgröten.
- Smörj en form och fördela ut äppelröran och häll sedan över smeten. Grädda i ugn på 200 grader i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin, gyllenbrun färg.
- Servera med blåbär och vaniljsås.