Julig risgrynsgröt med pepparkaksgranola och äpplemos

En perfekt start på en stämningsfull julfrukost. Den krämiga risgrynsgröten får sällskap av syrligt äppelmos och en knaprig hemgjord granola kryddad med klassiska pepparkakstoner. Granolan är enkel att göra och räcker till många mysiga frukostar framöver.
Skål med Felix risgrynsgröt toppad med pepparkaksgranola och äpplemos.
Portioner 4 port

INGREDIENSER

Gröt

Pepparkaksgranola

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl riven kokos
  • 2 dl solroskärnor
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl honung, flytande
  • 18 g pepparkakskrydda

RECEPT

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg ner havregryn, nötter, frön och pepparkakaskryddor i en bunke. Blanda om och ringla över olja och honung. Blanda så allt fördelar sig väl.
  • Sprid ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30 minuter. Rör om några gånger under tiden och håll lite koll så det inte bränns.
  • Värm upp risgrynsgröten i en kastrull. Lägg upp på tallrikar, häll på mjölk, toppa med äppelmos och strö över granolan.
  • Förvara granolan som blir över i en tätslutande burk så håller den 3-4 veckor.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
tallrik med köttbullar och spagetti
Hela sortimentet
Felix ketchup och spagetti och köttbullar
Ketchup & chilisås
Hamburgertallrik med olika tillbehör samt Felix egna vitlökssås
Dressing & sås
Inlagda grönsaker, smörgåsgurka, bostongurka, skivade rödbetor - Felix
Inlagda grönsaker
Felix potatisbullar på tallrik med rårörda lingon
Sylt & äppelmos
Skål med Felix pommes chips, ketcgup, picklad rödlök, dressing.
Potatis
Stekpanna med köttbullar samt produktbild på Felix köttbullar med nötkött och grönsaker
Mat för många
Felix enportionsrätt med pasta pomodoro med ricotta
Mat för en
Search