Polpette – italienska köttbullar i tomatsås
Laga en snabb och smakrik variant av klassiska polpette som är italienska köttbullar i mustig tomatsås. Toppa med parmesan, citronzest och färsk basilika för en magisk smak av Italien.

Portioner 4 port
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 förp Felix Klassiska Köttbullar
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 3 msk Felix tomatpuré
- 2 burkar san marzano-tomat (à 400 g)
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk strösocker
- 0,5 kruka färsk basilika
- 1 citron zesten
- 1 dl parmesanost,riven
- 8 skivor surdegsbröd (eller 4 port pasta)
RECEPT
- Stek köttbullarna i lite smör eller olja tills de fått lite yta. Lägg över på en tallrik.
- Häll ner rikligt med olivolja i pannan. Skiva vitlöken tunt och bryn den försiktigt i oljan.
- Tillsätt tomatpuré och bryn med en stund. Häll över tomaterna och låt koka ihop ca 5-10 minuter. Smaka upp med balsamvinäger och strösocker.
- Lägg ner köttbullarna igen och låt sjuda några minuter.
- Hacka under tiden basilika och blanda med riven citronzest och riven parmesan. Strö blandningen över grytan och servera med några skivor rostat bröd eller pasta.