Lax med BBQ-glaze och krispiga kroketter
Stekt lax med smakrik BBQ-glaze serveras med krispiga potatiskroketter, picklad lök, majonnäs och extra BBQ-sås. En enkel och riktigt god rätt som passar hela familjen.

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 4 laxfiléer
- 2 msk Felix Smokey Hickory BBQ Sås & Glaze
- 1 förp Felix Potatiskroketter
Till servering
- 65 g rucolasallad
- picklad rödlök
- majonnäs
- Felix Smokey Hickory BBQ Sås & Glaze
RECEPT
- Värm ugnen till 220 grader. Häll ut potatiskroketterna på en ugnsplåt och värm mitt i ugnen i ca 25 minuter tills koketterna blivit gyllene och krispiga.
- Stek lax i olja tills den fått fin färg på båda sidor. Salta och peppra. Pensla sedan ovansidan av laxen med BBQ-sås och låt stå en stund så att BBQ-såsen verkligen tränger in i laxen.
- Sprid ut ruccola på ett fat. Lägg lax och kroketter ovanpå. Toppa med picklad lök, majonnäs och mer BBQ-sås. Recept på picklad rödlök hittar du här. Servera direkt!