Go Back
+ servings

Lax med BBQ-glaze och krispiga kroketter

Stekt lax med smakrik BBQ-glaze serveras med krispiga potatiskroketter, picklad lök, majonnäs och extra BBQ-sås. En enkel och riktigt god rätt som passar hela familjen.
Fat med stekt lax med BBQ-glaze, krispiga potatiskroketter, picklad lök, majonnäs och ruccola.
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

Till servering

RECEPT

  • Värm ugnen till 220 grader. Häll ut potatiskroketterna på en ugnsplåt och värm mitt i ugnen i ca 25 minuter tills koketterna blivit gyllene och krispiga.
  • Stek lax i olja tills den fått fin färg på båda sidor. Salta och peppra. Pensla sedan ovansidan av laxen med BBQ-sås och låt stå en stund så att BBQ-såsen verkligen tränger in i laxen.
  • Sprid ut ruccola på ett fat. Lägg lax och kroketter ovanpå. Toppa med picklad lök, majonnäs och mer BBQ-sås. Recept på picklad rödlök hittar du här. Servera direkt!

Dela