Grillad halloumi med fräsch potatissallad och fetaoströra

Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes mins
INGREDIENSER
- 2 halloumiostar
- olja
Potatissallad
- 800 g delikatesspotatis
- 1 zucchini
- 1 rödlök
- 200 g körsbärstomater
- 70 g rucolasallad
- 1 kruka persilja
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk citron, saften
- 1 tsk flingsalt
Tomat- och fetaoströra
- 150 g fetaost
- 0,5 dl Felix tomatketchup osötad
- 1 dl crème fraîche
RECEPT
- Koka potatisen mjuk och låt sedan svalna.
- Skär potatisen i halvor eller kvartar. Skiva zucchini, skiva rödlök och skär ner tomaterna. Hacka persiljan.
- Blanda potatis och alla grönsaker med rucola och persilja. Rör samman en vinägrett av pressad vitlök, olivolja, citronsaft och flingsalt. Ringla dressingen över salladen strax innan servering.
- Smula sönder fetaosten och blanda med ketchup och crème fraiche.
- Pensla halloumin med lite olja och lägg på grillen tills det fått fin färg.
- Servera tillsammans med potatissallad och fetaoströran.