Grillad halloumi med fräsch potatissallad och fetaoströra
Portioner 4
Tillagningstid 45 minutesmins
INGREDIENSER
2halloumiostar
olja
Potatissallad
800gdelikatesspotatis
1zucchini
1rödlök
200gkörsbärstomater
70grucolasallad
1 krukapersilja
1klyftavitlök, pressad
0,5dlolivolja
1mskcitron, saften
1tskflingsalt
Tomat- och fetaoströra
150gfetaost
0,5dlFelix tomatketchup osötad
1dlcrème fraîche
RECEPT
Koka potatisen mjuk och låt sedan svalna.
Skär potatisen i halvor eller kvartar. Skiva zucchini, skiva rödlök och skär ner tomaterna. Hacka persiljan.
Blanda potatis och alla grönsaker med rucola och persilja. Rör samman en vinägrett av pressad vitlök, olivolja, citronsaft och flingsalt. Ringla dressingen över salladen strax innan servering.
Smula sönder fetaosten och blanda med ketchup och crème fraiche.
Pensla halloumin med lite olja och lägg på grillen tills det fått fin färg.
Servera tillsammans med potatissallad och fetaoströran.