Go Back
+ servings

Grillad halloumi med fräsch potatissallad och fetaoströra

Tallrik med grillad halloumi med potatissallad och fetaoströra.
Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes

INGREDIENSER

  • 2 halloumiostar
  • olja

Potatissallad

  • 800 g delikatesspotatis
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 70 g rucolasallad
  • 1 kruka persilja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk citron, saften
  • 1 tsk flingsalt

Tomat- och fetaoströra

  • 150 g fetaost
  • 0,5 dl Felix tomatketchup osötad
  • 1 dl crème fraîche

RECEPT

  • Koka potatisen mjuk och låt sedan svalna.
  • Skär potatisen i halvor eller kvartar. Skiva zucchini, skiva rödlök och skär ner tomaterna. Hacka persiljan.
  • Blanda potatis och alla grönsaker med rucola och persilja. Rör samman en vinägrett av pressad vitlök, olivolja, citronsaft och flingsalt. Ringla dressingen över salladen strax innan servering.
  • Smula sönder fetaosten och blanda med ketchup och crème fraiche.
  • Pensla halloumin med lite olja och lägg på grillen tills det fått fin färg.
  • Servera tillsammans med potatissallad och fetaoströran.

Dela