Fläskkotletter med pommes och het äppelchutney
Bjud på en härlig middag med stekta fläskkotletter, krispiga gårdspommes och het äppelchutney. Servera med en fräsch och krispig sallad med äpplen, valnötter och selleri.

Portioner 4
Tillagningstid 40 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 25 g smör
- 2 dl Felix Äpplemos
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk brunt farinsocker (eller strösocker)
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk japansk soja
- 1 msk äppelcidervinäger
- flingsalt
- peppar
Sallad
- 70 g rucolasallad
- 2 äpplen
- 3 stjälkar stjälkselleri
- 1 dl valnötter, rostade
- olivolja
- vinäger
- salt
Servering
- 4 port Felix ekologiska Gårdspommes
- 4 skivor fläskkotlett
- olja, till stekning
- smör, till stekning
- salt
- peppar
RECEPT
Äppelchutney
- Hacka gul lök fint och stek i smöret på medellåg värme. Stek tills löken är helt mjuk. Finhacka vitlöken och låt fräsa med någon minut.
- Tillsätt äpplemos, sambal oelek, soja, timjan, socker och vinäger. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Pommes
- Fritera eller lägg in pommes i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
Sallad
- Skiva äpplet tunt och skiva stjälksellerin. Blanda med rucolan och valnötterna. Dressa salladen med olja, vinäger och en nypa salt.
Kotletter
- Krydda köttet med salt och peppar. Stek eller grilla kotletterna så de får en fin yta och en saftig insida.
Servering
- Servera kotletterna tillsammans med pommes, sallad och äppelchutney.