Marry me meatballs i gräddig sås
Inspirerade av den populära rätten “marry me chicken” kommer här en enkel variant med köttbullar. Saftiga små köttbullar i en krämig sås med soltorkade tomater, parmesan och basilika blir en riktig vardagslyx som går snabbt att laga.

Portioner 4
INGREDIENSER
- 500 g Felix små delikatessköttbullar
- olja, att steka i
- 3 klyftor vitlök
- 140 g soltorkade tomater, strimlade
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1,5 msk grönsaksfond (gärna brynt schalottenlök)
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 dl pastavatten
- salt
- peppar
Servering
- 4 port pasta
- 1 kruka färsk basilika
- 100 g parmesanost, hyvlad
RECEPT
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Hacka vitlöken fint.
- Stek köttbullarna i en stekpanna med olja tills de har fått fin färg. Tillsätt vitlök och låt fräsa med någon minut.
- Tillsätt sedan soltorkade tomater, grädde, fond och kryddor. Låt koka ihop och tillsätt ca 1 dl av pastavattnet.
- Låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
- Servera tillsammans med pastan, toppa med parmesan och basilika. Njut!