Go Back
+ servings

Marry me meatballs i gräddig sås

Inspirerade av den populära rätten “marry me chicken” kommer här en enkel variant med köttbullar. Saftiga små köttbullar i en krämig sås med soltorkade tomater, parmesan och basilika blir en riktig vardagslyx som går snabbt att laga.
Tallrik med pasta och marry me meatballs toppad med parmesan och färsk basilika.
Portioner 4

INGREDIENSER

  • 500 g Felix små delikatessköttbullar
  • olja, att steka i
  • 3 klyftor vitlök
  • 140 g soltorkade tomater, strimlade
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 msk grönsaksfond (gärna brynt schalottenlök)
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 dl pastavatten
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 port pasta
  • 1 kruka färsk basilika
  • 100 g parmesanost, hyvlad

RECEPT

  • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Hacka vitlöken fint.
  • Stek köttbullarna i en stekpanna med olja tills de har fått fin färg. Tillsätt vitlök och låt fräsa med någon minut.
  • Tillsätt sedan soltorkade tomater, grädde, fond och kryddor. Låt koka ihop och tillsätt ca 1 dl av pastavattnet.
  • Låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera tillsammans med pastan, toppa med parmesan och basilika. Njut!

Dela